Jako , że pirania poszła na razie na półkę , a nie przysłali mi jeszcze materiałów do mojego poważnego projektu , postanowiłem zmierzyć się z modelem samochodu Horch 1a , w malowaniu Wermachtu. Model wydany przez firme Modelik , opracowany przez pana Waldemara Rycharda ( autor min. Stara 266 , czy PTS-a ) , nazwisko mówi samo za siebie , więc problemów przy budowie sie nie spodziewam. Krótką historię samochodu można przeczytać tu . Oczywiście model będę budował w standardzie i mam nadzieję , że wyjdzie mi w miarę dobrze ( co by R-t był zadowolony

Budowę rozpocząłem tak jak w książce piszą i postępuję zgodnie z numeracją części , ale na początek - okładka:

Nastepnie fotka podklejonych wręg ( żeby relacja prowadzona była prawidłowo , taka fotka jest obowiązkowa

I model właściwy ; najpierw płyta podłogowa :

Elementy wyposażenia tejże płyty wraz z podłużnicami ramy :

I całość :

Jak na pewno każdy zauważy troche przybrudziła mi sie ta płyta klejem , oprócz tego jedna z podłuznic jest strasznie wymęczona , gdyz za dużo dałem tektury do środka i musiałem to później rozrywać , no a oprócz tego gdzie niegdzie można dostrzec małe niedokładności , ale w końcu to podwozie i zaglądał nikt tam nie będzie , na górze płyty postaram się być bardziej dokładny. Uważni na pewno dopatrza sie braku części nr 8 , więc już wyjaśniam ; nie mogę ich jak na razie namierzyć na arkuszach , więc jak tylko wpadna w moje ręce to je dokleję.
To w pierwszym poście byłoby wszystko - do nastepnego.
papa