MeSSer pisze:No to wykupuje miejsca Vipowskie i czekam na dalsze postępy
jak widzisz miejsc nie brakuje zapraszam
Rama nie jest do końca dobrze zrobiona. na tym planie także widać że rama nie jest zamknięta na czołach tylko jest otwarta w miejscach mocowań hamulców.. jutro to poprawię
pozdrawiam
wstawiłem dziś wewnętrzne hamulce: ale ma tu pytanie : [URL=hhttp://images45.fotosik.pl/258/a173d537629221c6.jpg][/URL] na pierwszym zdjęciu jest pokazany w przekroju środkowy fragment wózka. Na drugim zdjęciu kolorem czerwonym jest zaznaczony układ dźwigni w układzie hamulcowym, kolorem żółtym na tym samym obrazku jest zaznaczony cylinder hamulcowy. Na trzecim obrazku kolorem niebieskimi i zielonym zaznaczone są dźwignie, które stanowią treść mojego zapytania: może mi ktoś pomóc i powiedzieć, a najlepiej naszkicować jak te dwie dźwignie są połączone do ramy wózka i jak niebieska jest połączona z dźwignią mocowania hamulca i jak zielona jest zamocowana do cylindra
Będę bardzo wdzięczny za pomoc dlatego że nie mogę tego w ogóle rozgryźć a na zdjęciach jest ot nie widoczne
pozdrawiam
Witam wszystkich
po tej sesji poczułem że wstąpiło we mnie dzikie zwierzę niestety leniwiec
ale jakoś się przemogłem i wróciłem do prac: powstaje układ hamulcowy. Niestety w dalszym ciągu nie udało mi się rozgryźć jego budowy.. powstał na razie cylinder hamulcowy:
pozdrawiam
Witam wszystkich
kontynuując mój monolog
dawno nic nie pokazywałem ale był urlopik zagraniczny i odpoczynek od projektu
Ale teraz wracam do pracy i walczę z układem hamulcowym oto pierwsze próby poza wózkiem: jak nie trudno jest się domyślać to nie koniec prac wkrótce następne zdjęcia
pozdrawiam
Witam
w dzisiejszym odcinku szykuje się do umiejscowienia cylindra z układem do wózka
:arrow:więc stworzyłem mocowania cylindra na ramie:
teraz biorę się za kompletowanie w całość układu
pozdrawiam
Witam
na wstępie przyznaje się do błędu otóż te mocowanie na cylinderek hamulcowy na pokazanych wczoraj zdjęciach jest.. nie po tej stronie ramy ale swój błąd dostrzegłem i oto poprawione mocowanie już po właściwej stronie i wstępna przymiarka cylinderka na miejsce:
to tyle na dziś do następnego
pozdrawiam