Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, zacznę od napisania kilku słów o sobie. Mam na imię Jurek, mam 25 lat i mieszkam w Lublinie. Moja przygoda z modelarstwem nie jest zbyt długa, bo rozpoczęła się jakieś 5 dni temu.

Jako swój pierwszy model wybrałem Stara 20 z Modelika. Model jest w skali 1:25, a opracował go Pan Jan Kołodziej. Zanim wybrałem model trochę sobie poczytałem, między innym to forum, i z tego co mi wiadomo Pan Kołodziej jest znany i lubiany wśród modelarzy, więc myślę, że z modelem nie będę miał większych problemów, a kiedy na stronie Modelika zobaczyłem zdjęcie surówki tego modelu to nie miałem najmniejszych wątpliwości, że muszę go mieć.

Zdjęcie okładki:

Postanowiłem, że model będzie w całości malowany. Pierwszym powodem jest to, że nie mam jeszcze zbyt dużej wprawy i nie do końca wychodzi mi czyste klejenie, natomiast drugi powód jest taki, że kolory na surówce podobają mi się bardziej, niż te w wycinance.

A teraz kilka fotek z moich dotychczasowych dokonań:
Belka przedniego zawieszenia (po pierwszym malowaniu - czarny mat Pactra):

Tylny most (po pierwszym malowaniu):

Rama (jeszcze nie pomalowana):

I wszystko razem:

Mam nadzieję, że jak na pierwszy raz to tragedii nie ma. Staram się jak mogę, idzie to strasznie powoli, ale nigdzie mi się nie spieszy.

Pozdrawiam