[R] Polski czołg pływający "PZinż. 130" MM
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witajcie
Kroolo, z ciekawości zrobiłem jeszcze eden test-tym razem na oryginalnej kartce a nie skanie
I o dziwo wyszły prawie identyczne wychylenia jak na skanie
Co to modelu:
Dzisiaj od 15:00 pracowałem nad gąsienicami(same ząbki)
Udało mi się to ukończyć teraz (23:00)
Druga gąska jest już na miejscu,przyklejona na stałe, jedyne co pozostało zrobić to retusz boków ogniwek na szaro i galeria końcowa
...ale to już nie dzisiaj-dosyć mam tych gąsienic i jestem wykończony

-Łukasz
Kroolo, z ciekawości zrobiłem jeszcze eden test-tym razem na oryginalnej kartce a nie skanie
I o dziwo wyszły prawie identyczne wychylenia jak na skanie

Co to modelu:
Dzisiaj od 15:00 pracowałem nad gąsienicami(same ząbki)
Udało mi się to ukończyć teraz (23:00)
Druga gąska jest już na miejscu,przyklejona na stałe, jedyne co pozostało zrobić to retusz boków ogniwek na szaro i galeria końcowa

...ale to już nie dzisiaj-dosyć mam tych gąsienic i jestem wykończony

-Łukasz
Witajcie
Dzisiaj galeria końcowa
Najpierw o modelu:
Polecam każdemu modelarzowi.Opracowanie porządne, bez błędów (oprócz tych moich) lecz bardzo pracochłonne, szczególnie układ jezdny ale to chyba w każdym czołgu.
Wskazówki dla tych którzy chcą zlepić ten model w przyszłości:
-Wszystkie felgi proponuję zaimpregnować-np. SG
-jakoś usztywnić błotniki(ja tego nie zrobiłem i nie dość, że są krzywe to jeszcze są na nich liczne załamania)
-Polecam dodać tych pare ścianek do szkieletu tak jak to zrobiłem ja-bardzo się opłaci
Teraz o moim modelu:
Co tu dużo mówić - Model jest ubrudzony w kilku miejscach ,retusz dalej mi się niepodoba,są liczne załamania na błotnikach tak więc nie prezentuje się to nawet średnio
Aczkolwiek z całokształtu jestem zadowolony
No a teraz fotki

No to teraz czekam na Wasze opinie :D
PS:Mam nadzieję że teraz fotki wypadły lepiej
-Łukasz
Dzisiaj galeria końcowa

Najpierw o modelu:
Polecam każdemu modelarzowi.Opracowanie porządne, bez błędów (oprócz tych moich) lecz bardzo pracochłonne, szczególnie układ jezdny ale to chyba w każdym czołgu.

Wskazówki dla tych którzy chcą zlepić ten model w przyszłości:
-Wszystkie felgi proponuję zaimpregnować-np. SG
-jakoś usztywnić błotniki(ja tego nie zrobiłem i nie dość, że są krzywe to jeszcze są na nich liczne załamania)
-Polecam dodać tych pare ścianek do szkieletu tak jak to zrobiłem ja-bardzo się opłaci
Teraz o moim modelu:
Co tu dużo mówić - Model jest ubrudzony w kilku miejscach ,retusz dalej mi się niepodoba,są liczne załamania na błotnikach tak więc nie prezentuje się to nawet średnio
Aczkolwiek z całokształtu jestem zadowolony

No a teraz fotki

No to teraz czekam na Wasze opinie :D
PS:Mam nadzieję że teraz fotki wypadły lepiej

-Łukasz
r-t, dzięki
obawiam się że do Hala mam jeszcze daleko
Teraz biorę się za łagg-3 z MM
wspominałem o tym wyżej i jak dobrze pójdzie to może skusze się na przerobienie malowania które było zaprezentowane w Militaria nr 249 i STRASZNIE mi się spodobało
PS: beta testy tego przemalowywania już się odbyły
-Łukasz

Teraz biorę się za łagg-3 z MM
wspominałem o tym wyżej i jak dobrze pójdzie to może skusze się na przerobienie malowania które było zaprezentowane w Militaria nr 249 i STRASZNIE mi się spodobało

PS: beta testy tego przemalowywania już się odbyły

-Łukasz
No niestety tak wyszłocl9vius pisze:lewa jest napięta, prawa natomiast 'zwisa'

Gdy przyklejałem pierwszą gąskę po nałożeniu była dosyć napięta ale po przyklejeniu od dołu dało się ją napiąć u góry przez co powstawał zwis

Z drugą gąską miałem taki sam plan i po nałożeniu tez była "dosyć" napięta,więc pomyślałem sobie a co tam i przykleiłem-okazało się że jej nie da się napiąć u góry aż tak jak pierwszą i taki zwis nie powstał
-Łukasz