Po krótkim odpoczynku,listonosz wreszcie dostarczył mi model mazdy.Zacząłem więc nad nim pracować.Model prosty zawiera 2 arkusze i posiada dwie wersje budowy uproszczoną bez wnętrza i trudniejszą z wnętrzem.Ja wykonam tą trudniejszą,która do wykonania też jest łatwa.
Ponad to zamierzam model zwaloryzować jeszcze nie wiem jak ale myślałem nad takimi rzeczami jak wykonanie brudzenia,przeszklone światła przednie i tylne,reflektory,otwierane drzwi bądź uchylane szyby,myślałem również nad zrobieniem silnika,wpadło mi w oko również przemalowanie karoserii,lusterka wykonane ze sreberka,wykonanie kratki wlotu powietrza,zmienienia wnętrza czyli zrobienie całkiem nowych biegów,hamulca ręcznego,pasów,i takich tam podobnych historii jeśli macie jakieś pomysły co do wykonania walorki piszcie !
Relacja:
Wyciąłem pierwszą część natłoczyłem linie zagięcia i za retuszowałem,co prawda kolor doboru retuszu nie jest idealny ponieważ wziąłem to co było po ręką.Powiem w prost boję się kolejnych etapów budowy szczególnie karoserii ponieważ ta może wyjść trochę prostokątnie z tąd też będę się starał model trochę uplastycznić czy mi się uda ? Tego nie wiem.Mam jednak nadzieję że waloryzacja mi się uda.

Jeszcze jedna prośba:
http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... sc&start=0
to jest czeska strona na której została założona relacja tego samego modelu co ja zacząłem.Jest tam waloryzacja.Podoba mi się jednak brudzenie tego modelu.I tu prośba jeśli wiecie jak wykonać brudzenie to piszcie.
Pozdrawiam.