Pierwszy model z żywicy- początkujący
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Pierwszy model z żywicy- początkujący
Witam i proszę o pomoc. Do tej pory mam doświadczenie tylko z plastikiem. Chciałem skleić mój pierwszy model z żywicy. Stąd moje pytanie. Jak to wogóle wygląda? W ramkach czy może tak jak vacu? Jaka trudność w porównaniu z plastikiem? Czym sklejać żywicę? Czy dużo poprawek trzeba wnosić tj. szpachli, szlifowania itd.? Dzięki za pomoc.
Dzięki za wszystko. Już zamówiony model :) postaram się napisać kiedy go przyślą. Trochę wolno im to idzie ok. 2 tyg się czeka, ale cóż, to jedyny sklep posiadający coś takiego. Cieszę się, że udało się dostać, chociaż z dużą boleścią dla portfela
. Dla ciekawych podam, że chodzi o R-XIII Lublin (ter) 1/72. Wiem, że dostępny jest z firmy Mirrage i można spotkać go ze Spójni, ale niestety w skali 1/48, natomiast nie chciałem wychodzić poza skalę. Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz. Maro

Chętnie się podzielę relacją z budowy. Obecnie na warsztacie znajduje się... Łoś :D Gotowe już stoją PZL P7a, RWD 14b Czapla, która była dla mnie powrotem do dzieciństwa i przy okazji małym koszmarem :D Jak tylko jakieś fotki będę miał to pokażę, prosząc jednocześnie o wyrozumiałość dla niewprawnej ręki
. Aha.. I pewnie jak się domyślacie powstaje "Podniebna Polska 1939" mam nadzieję, że się uda. pozdr

Ostatnio zmieniony 2009-11-01, 13:28 przez maros223, łącznie zmieniany 1 raz.