[R] Pistolet silverballer - własny projekt
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
46lukasz - jako następny model radziłbym raczej pełzacza (układ jezdny trochę skomplikowany, ale reszta proste ściany). Jak jesteś z Wrocka to kiedyś był sklep na bema z artykułami reklamowymi tam możesz znaleźć tekturę. A poza tym po cichu śledzę twoją relację i serce mi rośnie.
Nieźle Ci idzie. Trzymam kciuki.

Musisz wybrać coś z dostępnej oferty (niestety nie śledzę na bierząco). Ale szukaj czegoś z dużymi kołami nośnymi (najprostrzy układ jezdny) i gąsienicami z pasków. II wojna: PzKmpf 38t, Hetzer Tygrys I, Phantera, T-34. Współczesne M113, LVTP7, Abrams, Challenger. Przed zakupem sprawdź dla jakiego stopnia zaawansowania dedykowany jest model.
ello
dodam tylko jeszcze że dzisiaj zdążyłem jeszcze z modzić szczerbinkę
i znalazłem bardzo ciekawą fotkę przedstawiającą mechanizm przeładowujący który zastosuje w moim gnacie
(nr.3 na tym obrazku)
http://www.cybershooters.org/_borders/cockgun.gif
dodam tylko jeszcze że dzisiaj zdążyłem jeszcze z modzić szczerbinkę
i znalazłem bardzo ciekawą fotkę przedstawiającą mechanizm przeładowujący który zastosuje w moim gnacie
(nr.3 na tym obrazku)
http://www.cybershooters.org/_borders/cockgun.gif
Witam ponownie 
Dzisiaj parę nowych fotek
Zobaczyć na nich można coś w po dobie do szyny na rękojeści po której będzie jeździł slide
Szczerbinkę która będzie jeszcze pomalowana na czarno
Oraz coś w po dobie do blaszki która będzie stała w miejscu kiedy będzie się pociągać za slide gdy będziemy przeładowywać pistolet a co za tym idzie będzie można zobaczyć komorę i sam pocisk :D

PS. blaszka na fotkach jest "prowizoryczna" a nowa będzie zrobiona z puszki po browarze
pozdrawiam i proszę komentować
-Łukasz

Dzisiaj parę nowych fotek
Zobaczyć na nich można coś w po dobie do szyny na rękojeści po której będzie jeździł slide

Szczerbinkę która będzie jeszcze pomalowana na czarno
Oraz coś w po dobie do blaszki która będzie stała w miejscu kiedy będzie się pociągać za slide gdy będziemy przeładowywać pistolet a co za tym idzie będzie można zobaczyć komorę i sam pocisk :D

PS. blaszka na fotkach jest "prowizoryczna" a nowa będzie zrobiona z puszki po browarze

pozdrawiam i proszę komentować
-Łukasz

Ello
Kolejna mała aktualizacja
Cały dzień szlifowałem z drewna część którą widać na fotce
postanowiłem zrobić ją z drewna bo na niej będzie się opierać prawie cały mechanizm więc musi być mocna
Na fotce widać jaki syf powstał podczas jej produkcji
Widać jeszcze gdzie będzie się znajdować i mam już uszykowaną sprężynę
mam nadzieje że ta wystarczy bo ta w Deserciku była za słaba
Na dzisiaj tyle
Jutro może jeszcze coś zlepię

Pozdrawiam i ponownie proszę o komentarze
-Łukasz
Kolejna mała aktualizacja
Cały dzień szlifowałem z drewna część którą widać na fotce
postanowiłem zrobić ją z drewna bo na niej będzie się opierać prawie cały mechanizm więc musi być mocna

Na fotce widać jaki syf powstał podczas jej produkcji

Widać jeszcze gdzie będzie się znajdować i mam już uszykowaną sprężynę
mam nadzieje że ta wystarczy bo ta w Deserciku była za słaba

Na dzisiaj tyle
Jutro może jeszcze coś zlepię

Pozdrawiam i ponownie proszę o komentarze

-Łukasz