i tak te postanowiłem zrobić bo tamten temat zrobił się nieprzejrzystyIRON_84 pisze:belfast, a nie lepiej było by założyć nowy temat np:
Historia polskiej motoryzacji - Syrena 105
albo narobić relacji i potem zebrać wszystko w galerii z odnośnikami do relacji.

galerie ze wszystkimi modelami pewnie też założę ale to po zrobieniu Syrenki

Jelcz stoi na półce więc trzeba się wziąć za nowe zajęcie

Jako że Syrenki nikomu raczej nie trzeba przedstawiać to od razu przejdę do modelu. Model jest w skali 1:25 i jest zaprojektowany przez Pana Andrzeja Maciejczaka. Zapowiada się kolejna ciekawa batalia

model na pierwszy rzut oka prezentuje się nawet dobrze ale tylko na pierwszy..

ale o tym za chwilkę

szkoda tylko że zdjęcie jest czarno-białe i nie bardzo co na nim widać

dalej:

a według wycinanki częścią nr 45 jest... tada.. akumulator...

takich kwiatków niestety można się dopatrzeć więcej np. w miejsce przyklejenia tylnych świateł jest propozycja przyklejenia mocowania klapy bagażnika.. no cóż, może ja się nie znam...

prace nad syrenką powoli nabierają tempa, powstała podłoga i coś w rodzaju ramy pojazdu

w ramie brakuje jeszcze wahaczy ale to dopiero jak koła zrobię, bo raczej trzeba będzie pomalować podwozie bo mam dziwne wrażenie że te elementy laserowe są odrobinę za małe...

Dzięki wielkie za radyCeva pisze:Lepiej by było żebyś się nie stresował porównywaniem tego czegoś do Syreny, bo tak jak napisał Scorpionsbelfast pisze:mam prośbę: czy moglibyście mi napisać jakie największe błędy wprowadził autor do tej wycinanki jeżeli chodzi o kształt karoserii i wnętrzaja mam pewne podejrzenia ale chciałbym się bardziej upewnić bo wiem że nie którzy z was mieli do czynienia z syrenką i mają generalnie większe pojęcie o pojazdach
.scorpions pisze:dla mnie cały model jest największym błędem

pozdrawiam