Witam.
Radzio65 teraz jest ok,mogłeś to wcześniej napisać.
Chcę wyjasnić wszystkim że do modeli kartonowych wróciłem po chyba 5- letniej przerwie i trochę musze posklejać aby robić znów ładne modele.
Teraz kolejna sprawa osoby które zarzucają mi reklamę swoich modeli na forum i jak to napisał jeden pan że "trzepe kase na średnim towarze" to wyjaśniam model o którym mowa to koszt 15zł z przesyłką a cena wywoławcza za niego jest 25zł czyli zostaje 10zł na opłacenie prowizji i zarobek,więc gdzie to trzepanie kasy jeśli dyszka dla ciebie ma wielką wartość to 1000zł pewnie jest majątkiem.
Jakoś od ponad roku prowadzę sklep modelarski i nigdy się nie reklamowałem na żadnym FORUM.
W KOLEJNYCH RELACJACH PROSZĘ O OPINIE KTÓRE WNIOSĄ COŚ DO MOJEGO MODELOWANIA.
Pozdrawiam
Sylwek
[R] Sopwith F1 Camel MM 6/2004
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Drogi Sylwestrze - żeby można było cokolwiek powiedzieć o Twoich pracach (a starałem się pisać konkrety), to musiałbyś napjpierw zamieszczać dobre, ostre, duże zdjęcia, na których coś widać, a nie takie z telefonu (jeśli nie są z telefonu to tym gorzej).
I po drugie - sam robisz ze swoich relacji reklamę sprzedaży na allegro - więc niby czemu nam nie wolno o tym pisać? Znaczy Ty możesz tu wszystko, a my mamy siedzieć cicho i tylko o modelowaniu?
Co do tej kasy - widać ktoś zwrócił uwagę na to samo, co ja Ci pisałem prywatnie. Nie zabronione, ale jakieś niesmaczne. Nie tyle chodzi o zarobek, ile o to zachwalanie siebie samego i zasuwanie z każdym - naprawdę przeciętnym modelem - na sprzedaż. Może dla Ciebie, handlowca, wychwalanie swojego towaru i sprzedaż tego, co się robi jako hobby, jest normalną praktyką, ale większość z nas, modelarzy, mocno zniechęca do Ciebie.
Fotka tygodnia, którą dostałeś raczej na zachętę, a nie w uznaniu jakości modelu - jak teraz wygląda? Jak reklama allegro? Zalecam Ci to samo, co Ty mnie "stuknij się człowieku w głowę".
TAD
I po drugie - sam robisz ze swoich relacji reklamę sprzedaży na allegro - więc niby czemu nam nie wolno o tym pisać? Znaczy Ty możesz tu wszystko, a my mamy siedzieć cicho i tylko o modelowaniu?
Co do tej kasy - widać ktoś zwrócił uwagę na to samo, co ja Ci pisałem prywatnie. Nie zabronione, ale jakieś niesmaczne. Nie tyle chodzi o zarobek, ile o to zachwalanie siebie samego i zasuwanie z każdym - naprawdę przeciętnym modelem - na sprzedaż. Może dla Ciebie, handlowca, wychwalanie swojego towaru i sprzedaż tego, co się robi jako hobby, jest normalną praktyką, ale większość z nas, modelarzy, mocno zniechęca do Ciebie.
Fotka tygodnia, którą dostałeś raczej na zachętę, a nie w uznaniu jakości modelu - jak teraz wygląda? Jak reklama allegro? Zalecam Ci to samo, co Ty mnie "stuknij się człowieku w głowę".
TAD
-