Aerograf-problem
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Aerograf-problem
witam, mam nadzieję, że dość trafiłem z działem :]
kupiłem sobie jakiś czas temu aerograf Paasche #H, dziś doszła przejściówka z końcówki do sprężarki na butlę, a więc podłączyłem wszystko, zrobiłem farbkę, włączyłem...no i właśnie, farba nie leci?
ma ktoś pojęcie co może być przyczyną i co mam zrobić, ale farba leciała?
pozdrawiam
Maciek
kupiłem sobie jakiś czas temu aerograf Paasche #H, dziś doszła przejściówka z końcówki do sprężarki na butlę, a więc podłączyłem wszystko, zrobiłem farbkę, włączyłem...no i właśnie, farba nie leci?
ma ktoś pojęcie co może być przyczyną i co mam zrobić, ale farba leciała?
pozdrawiam
Maciek
Ostatnio zmieniony 2009-03-15, 11:33 przez Dziuba, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli przez aero powietrze płynie... Może pojemnik z farbą musi być otwarty aby dał radę zassać farbę? Nalej zamiast farby rozpuszczalnika - może coś jest przytkane gdzieś i się rozpuści. Albo farba za gęsta? Popatrz dobrze na to, czy jest przelot a tylko aero nie pobiera farby - może jakiś zaworek dodatkowy?
-
......uuffffff....... odgrzebałem w końcu temat pasujący do mojego problemu
Mam taki sam problem jak kolega - nawet nie zasysa wody, gdy jest odkręcony zawór z farbą (igła schowana, bo mam dolny zbiorniczek). Zrobiłem to co Kroolo radzi (odkryłem zbiorniczek z farbą, a rozpuszczalnika nie będę lał, bo farby w nim w ogólen nie używałem) :-> . I bardzo proszę o porady, bo dzisiaj mi przyszła przesyłka ze sklepu z farbami do statku i chcę go jak najszybciej zacząć. Kompresor to samoróbka - zdjęcia prześle niedługo.
Pozdrawiam

Mam taki sam problem jak kolega - nawet nie zasysa wody, gdy jest odkręcony zawór z farbą (igła schowana, bo mam dolny zbiorniczek). Zrobiłem to co Kroolo radzi (odkryłem zbiorniczek z farbą, a rozpuszczalnika nie będę lał, bo farby w nim w ogólen nie używałem) :-> . I bardzo proszę o porady, bo dzisiaj mi przyszła przesyłka ze sklepu z farbami do statku i chcę go jak najszybciej zacząć. Kompresor to samoróbka - zdjęcia prześle niedługo.
Pozdrawiam
-
-
-
Jak się okazało to wina trochę małego ciśnienia (czasami psikało ale to tylko CZASAMI). Byłem w garażu i tam jest prawdziwa sprężarka, nastawiłem na 2 bary i wszystko było dobrze :-> . Ale ze zbiornikiem wyrównawczym jeszcze nie skończyłem - będę go uszczelniać ile się da

Mimo wszystko dzięki za porady.

Mimo wszystko dzięki za porady.