[R] Model fiata 126p

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ceva

#31 Post autor: Ceva » 2009-06-30, 10:07

OSTOJA pisze:Dalibyście dziewczynie spokój. Chce sobie pokleić.
A czy ja jej bronię cokolwiek robić?
Zadałem tylko pytanie, którego cel zapewne nie jest dla Ciebie wielką niewiadomą.
Coś czuję, że ze strony Aes usłyszę odpowiedź która trochę rozjaśni pewną kwestię.
scorpions pisze:OSTOJA napisał/a:
PS. Ostatnio ta strona jest trudno dostępna, Bardzo leniwie "chodzi". Czy też tak macie?

Mi to się w ogóle rzadko otwiera a jak się otwiera to jak krew z nosa.
Mam to samo :-? .

Awatar użytkownika
kodi1976

#32 Post autor: kodi1976 » 2009-06-30, 13:42

Coś z serwerem mam nadzieję, że szybko usuną ,,awarię" :mrgreen: .
Aes nie przejmuj się pieniaczami tylko powoli do przodu. Na ostatni model poświęciłem 2 lata (prawie). Modelarstwo to działka w której trzeba mieć wiele cierpliwości :-) . Do siebie, modelu i świata :mrgreen:. Powodzenia i cierpliwości, jak coś zrobisz wrzuć foty postaramy się służyć radą :-) .
Tad jak chcesz robić osobiste wycieczki to pisz na priwa, a nie zaśmiecaj forum i relację.

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#33 Post autor: tad » 2009-06-30, 14:18

No i mamy reprymendę od miszcza, co niczego nie zrobił w kartonie, ale do pouczania jest pierwszy. Jak coś skleisz kartonowego i będzie to dobre, to wtedy z Tobą podyskutuję - na razie jako pieniacz mijam Cię łukiem.
TAD

Awatar użytkownika
belfast

#34 Post autor: belfast » 2009-06-30, 14:21

kodi1976 pisze:Coś z serwerem mam nadzieję, że szybko usuną ,,awarię" :mrgreen: .
Aes nie przejmuj się pieniaczami tylko powoli do przodu. Modelarstwo to działka w której trzeba mieć wiele cierpliwości :-) . Do siebie, modelu i świata :mrgreen:. .. jak coś zrobisz wrzuć foty postaramy się służyć radą :-) .
zgadzam się :!: a co forum to wczoraj ani razu mi sie nie udało otworzyć :-?
Aesczekam na kolejne odsłony prac :mrgreen:
pozdrawiam

Aes

#35 Post autor: Aes » 2009-06-30, 14:35

Ceva pisze:Coś czuję, że ze strony Aes usłyszę odpowiedź która trochę rozjaśni pewną kwestię.
Gdybyś zechciał przeczytać moje przywitanie, to trochę roziluminowałaby Ci się ta niejasność ;) Ale wolałeś wspierać Tada, czy Teda :) Przypomnę jednak, że mój ojciec był fanatycznym modelarzem i mam w spadku po nim WSZYSTKIE egzemplarze ,,Planów Modelarskich,, i ,,Młodego Modelarza,, :) Fiat pochodzi z ,,Młodego Modelarza,, z ,73 roku, bodaj numer 10 i zeskanowałam sobie, wyrysowywuję przez kalkę, ponieważ nie chcę niszczyć egzemplarza, który ma dla mnie wartość... sentymentalną...

Proszę o komentarze, które będą mi pomagać w tworzeniu modeliku... Moja osoba (choć wiem, że intrygująca i barwna) nie powinna być wirem w głowach co niektórych Panów, gdyż Wasze opinie dla mnie nie mają żadnej wartości ;)

Dziękuję za zainteresowanie moją płcią, charakterem, osobowością, pasjami, ale nie w celu słuchania zadufanego w sobie (nic nie robiącego, oprócz śmiecenia w cudzycg tematach)Teda tu przyszłam :)

Pozdrawiam i dziękuję Ci Panie Jedyny W Porządku ;)

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#36 Post autor: tad » 2009-06-30, 15:00

Może Twoja "barwna i intrygująca osobowość" (tak...) trochę przeszkadza Ci patrzeć na rzeczy wprost i dlatego nie sprawdziłaś ile i co skleiłem, ale to już nie mój problem. Przez te wszystkie lata na forach starałem się nie tylko wpisywać byle co i byle gdzie, ale też kleić. Co trudno powiedzieć o Tobie.

Poza tym cały czas kule lecą w płot - "Młody Modelarz", Ted, charakter, osobowość, "osoba wirem w głowie" (!), "roziluminowanie" - czytam te wpisy i lecę z krzesła ze śmiechu. Serio - ogranicz tę "barwną osobowość", a będziesz łatwiejsza do zrozumienia i zaaakceptowania :-)
TAD

Awatar użytkownika
Ceva

#37 Post autor: Ceva » 2009-06-30, 15:49

Aes pisze:Gdybyś zechciał przeczytać moje przywitanie, to trochę roziluminowałaby Ci się ta niejasność
Przeczytałem po raz kolejny wszystkie posty w tej relacji i nie trafiłem na to przywitanie.
Ale dziękuję mimo wszystko za wyjaśnienie.
Aes pisze:zeskanowałam sobie, wyrysowywuję przez kalkę, ponieważ nie chcę niszczyć egzemplarza,
Podejście do tematu masz właściwe 8-) .
A może zamiast przerysowywać wydrukowane ze skanów części na brystol po prostu wydrukować je na kolorowym kartonie ( barwionym na wskroś ). Przy okazji będzie można uniknąć retuszu.

Aes

#38 Post autor: Aes » 2009-06-30, 16:22

Ceva pisze:A może zamiast przerysowywać wydrukowane ze skanów części na brystol po prostu wydrukować je na kolorowym kartonie ( barwionym na wskroś ). Przy okazji będzie można uniknąć retuszu.
Znów zechciał Pan niechcący przeoczyć, że mam tylko czarno-białą laserówkę, a że mieszkam w sumie na wsi, nikt nie mógł zaspokoić moich potrzeb w sprawie druku. Nie chciałam się prosić zwyczajnie... Ale wiem już i stoję przed zakupem takowegoż sprzętu ;) Tyle, że po wakacjach, bo wyjeżdżam do pracy w tą sobotę :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Aes

#39 Post autor: Aes » 2009-06-30, 16:25

tad pisze:będziesz łatwiejsza
Śmiesz żartować Szanowny Dżentelmenie :P

Awatar użytkownika
belfast

#40 Post autor: belfast » 2009-06-30, 16:28

Aes pisze: Znów zechciał Pan niechcący przeoczyć, że mam tylko czarno-białą laserówkę, a że mieszkam w sumie na wsi, nikt nie mógł zaspokoić moich potrzeb w sprawie druku. Nie chciałam się prosić zwyczajnie... Ale wiem już i stoję przed zakupem takowegoż sprzętu ;) Tyle, że po wakacjach, bo wyjeżdżam do pracy w tą sobotę :)
zawsze mogłaś skopiować na brystol i wtedy malować :mrgreen: a tak swoją drogą to nawet fajne to wydanie maluszka, jak na tamte czasy :-P
powodzenia w pracy :mrgreen: a czy to oznacza zaprzestanie prac nad maluszkiem :?:
no i kiedy kolejne zdjęcia :?: :mrgreen:
P.S. muszę powiedzieć że ten spór toczony w tym temacie jest żenujący :!:

Awatar użytkownika
OSTOJA

#41 Post autor: OSTOJA » 2009-06-30, 16:53

Aes pisze:Przypomnę jednak, że mój ojciec był fanatycznym modelarzem i mam w spadku po nim WSZYSTKIE egzemplarze ,,Planów Modelarskich,, i ,,Młodego Modelarza,,
Kontynuuj i nie zważaj na nic a wszelkie zaczepki miej w "głębokim poważaniu". Według mnie powinien tu się włączyć moderator i wykasować idiotyczne wpisy. :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
belfast

#42 Post autor: belfast » 2009-06-30, 17:17

OSTOJA pisze: Według mnie powinien tu się włączyć moderator i wykasować idiotyczne wpisy. :evil: :evil: :evil:
też jestem tego zdania :!:

Awatar użytkownika
Ceva

#43 Post autor: Ceva » 2009-06-30, 17:23

Aes pisze:Znów zechciał Pan niechcący przeoczyć, że mam tylko czarno-białą laserówkę
Ależ skąd, to Ty nie bardzo zrozumiałaś o co mi chodzi :-| .
Co wyjdzie po wydrukowaniu czarnym kolorem obrysów części na kolorowym kartonie? Wyjdą kolorowe części które wystarczy wyciąć i skleić...

ps. na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze :mrgreen: .

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#44 Post autor: tad » 2009-06-30, 19:29

Aes pisze:
tad pisze:będziesz łatwiejsza
Śmiesz żartować Szanowny Dżentelmenie :P
To jest niestety skrzywione rozumowanie - ja piszę o modelarstwie - Ty o wszystkim innym. Ze skojarzeniam erotycznymi włącznie. Może złe forum wybrałaś?

Jedno mi się u Ciebie podoba - walczysz jak bokser - na odlew i zamkniętymi oczami. Kiepsko, ale ambitnie. To bardzo męskie...
TAD

Awatar użytkownika
belfast

#45 Post autor: belfast » 2009-06-30, 19:37

Tad dałbyś już sobie spokój bo to się nudne robi :-?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”