Umieszczam relacje z budowy Tygrysa królewskiego z Tamiyi. Do zestawu dokupiłem stalowe gąsienice ogniwkowe z Friulmodell-a oraz aluminiową lufę (RB Model). Całość będzie malowana kolorem 2095 MM gdyż chce wyeksponować ''bryłę'' pojazdu. Następny Tygrys będzie już w kamuflażu :D. Oto postęp prac : pomalowana na gotowo wieża :
Następnie po wklejeniu grilli z Abera (osłony wlotu powietrza
Gąsienica po złożeniu
Mein Kameraden wstawiaj ostrzejsze fotki, i jako miniaturki używając kodu o nazwie "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)" [ pomoc ] Nowe!"
Ostatnio zmieniony 2009-06-23, 09:06 przez Lupus_Noctis, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam, jak na razie nie ma co tu dużo komentować widać ze przykładasz się do tego i na pewno ten model dobrze ci wyjdzie. Dobrze ze wymieniłeś gąsienice na metalowe będą lepiej wyglądać.
Witam serdecznie po dłuższej przerwie, prace zmierzają ku końcowi, pozostało już same wykończenie i dopieszczenie
Nie ma tu zbyt wiele do opowiadania, wszystko chyba widać na foto
Teraz przyjdzie czas na galerię końcową, z faktu, iż dla mnie model musi być perfekcyjny, nie robię wash-a itp. ( nie palcie mnie na stosie )
Obecnie na warsztacie mam jeszcze marder-a III z Italerki w sumie jest już na ukończeniu, a następny będzie P-51D Mustang 1:32 Dragon (Pozdro dla r-t :whisky:)
Witam, czysto sklejony jednak czy rozważałeś zrobienie wersji bez błotników żeby pokazać gąski? Ogólnie podoba mi się jednak mimo wszystko myślę, że lekki wash by mu pomógł nabrać rasowego wyglądu.
Pozdrawiam.
(+)
- czysto sklejony i pomalowany
To jest moje oczko w głowie, musi być idealny Wash-a się jeszcze boję, dziś r-t dawał mi praktyki w tej sztuce, ale bym sam zaczął go robić musi jeszcze trochę minąć.
BTW czym rozcieńczyć bezbarwny matt z Humbroll-a ??
Ostatnio zmieniony 2009-08-09, 15:05 przez Lupus_Noctis, łącznie zmieniany 1 raz.