Historia polskiej motoryzacji - Jelcz Berliet
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
-
Witam w dzisiejszej odsłonie
problem nadmiaru przy nadkolach rozwiązałem odcinając to co było górką i wydaje mi się że będzie dobrze
zrobiłem również wszystkie boczne trójkąty, więc ramę Jelcza można uznać za gotową

tak swoją drogą to model będzie troszkę ważył
w tej chwili już sama rama z podłogą troszku waży
pozdrawiam wszystkich

tak swoją drogą to model będzie troszkę ważył

pozdrawiam wszystkich

-
Luknąłem właśnie na swojego jelcza ale nic mi mi poza obrys podłogi nie wystaje , najprawdobodobniej nie jest to nic co może się przydać tak więc proponuje to odciąć , chociarz pozostaje pytanie skąd się to tam wzięło.
Patrząc na zdjęcie wygląda to jak podłoga od środka pojazdu na tym białym polu będzie naklejony podest pod fotele a z kolei burta na całej długości idzie w prostej lini po tej podłodze

jak widać (albo i nie widać) nic poza obrys podłogi nie wystaje a burta po prawej tak odstaje ( zresztą całe podwozie mam zrobione byle jak bo i tak go nie widać) od wilgoci no i niestety widać ślady po super glucie ale i tak model stoi na kołach więc tego nikt nie ogląda ha ha.
Pzdr.
P.S. Tak się zastanawiam patrząc na twoje dokonania czy nie skleić tego jelcza jeszcze raz , ten mój nie wygląda najlepiej choć na zdjęciach tego nie widać
Patrząc na zdjęcie wygląda to jak podłoga od środka pojazdu na tym białym polu będzie naklejony podest pod fotele a z kolei burta na całej długości idzie w prostej lini po tej podłodze

jak widać (albo i nie widać) nic poza obrys podłogi nie wystaje a burta po prawej tak odstaje ( zresztą całe podwozie mam zrobione byle jak bo i tak go nie widać) od wilgoci no i niestety widać ślady po super glucie ale i tak model stoi na kołach więc tego nikt nie ogląda ha ha.
Pzdr.
P.S. Tak się zastanawiam patrząc na twoje dokonania czy nie skleić tego jelcza jeszcze raz , ten mój nie wygląda najlepiej choć na zdjęciach tego nie widać
-