Wszystkie zdjęcia na bierząco na Tutaj
Postanowiłem się z powrotem ujawnić żeby nie było, że stałem się modelarzem teoretykiem:D
2 moich ostatnich dzieci wiszą już pod sufitem jeden to Camel z MM a mój ostatni twór to Brewster B-239 Buffalo

Jako że mieszkam w ładnej miejscowości zwanej Nowym Wiśniczem postanowiłem skleić miejscowy zamek
Więc oryginał z mojego okna prezentuje się następująco:

A jego mniejsza wersja na moim stole prezentuje się tak:
Front:

Dziedziniec:

i Widok pod skosem z góry:

Do tej pory podkleiłem wszystkie części jakie trzeba było podkleić i wszystkie z wyjątkiem okrągłych wręg wyciąłem (okrągłych nie wycinałem gdyż czekałem na cyrkiel olfy) W niedzielę okleiłem dziedziniec, a następnie wkleiłem ściany zamku.
Model idzie powoli gdyż jak ktoś napisał "Wakacje nie sprzyjają modelarstwu" czyli ciągnie mnie na zewnątrz prościej mówiąc.
Mam problem z retuszem kremowych powierzchni (to znaczy wszystkich ścian zamku:D) gdyż żadna z pasteli nie pasuje idealnie najbardziej zbliżona jest Pentel NO.46 Yellow Gray Chyba czeka mnie mieszanie w terpentynie.
Kolejne zdjęcia postaram się robić w dzień choć prace posuwają się powoli do przodu głównie wieczorami w nocy. Postaram się na bierząco relacjonować budowę.
Uwagi i słowa Słusznej krytyki mile widziane
Następne zdjęcia będą lepszej jakości
Dodane:
Wykonałem 2 wieże
Przy pierwszej z nich były problemy z odpowiednim kształtem dachu ale nie wyszło chyba najgorzej

26-07-06 23:03
Wybrałem się dziś na zamek co sprawiło że doszłem do wniosku że model prypomina zamek w 40% :D Ale trudno nie przeroię całego zamku. Zgodnie z uwagami obróciłem dziedziniec. Od ostatniego postu wkleiłem tylko 2 wieżę na swoje miejsce oraz jestem w trakcie budowy 3 z wież

29-07-06 11:12
Poniżej zdjęcie kolejnej wieży model idzie bardzo powolutku i prawie wyłącznie nocami
Dach wieży będzie jeszcze formowany więc jego kształtem nie należy się przejmować:D

02-08-06 22:17
Po małej przerwie ciąg dalszy dokleiłem kolejną wieże i wykonałem kilka elementów na frontową ściane. Poniżej zdjęcia nowych elementów i widok ogólny na dotychczasowo wykonane prace

Zachęcam do komentowania i do pomocy w znajdowaniu błędów.