Witam, dzisiaj chciałbym przedstawić relację z budowy którą zacząłem kilka tygodni temu (mało procowałem nad modelem z powodu braku czasu). Jest to mój pierwszy helikopter :-> . Z tego co wiem latał on w barwach USA i był on helikopterem ratunkowo poszukiwawczym. Staram się go w najbliższym okresie złożyć gdyż chciał bym go wystawić na wystawę w moim mieście. Niestety do modelu nie posiadam kalek . Model jest malowany pędzlem i farbami akrylowymijest to jedno z pierwszych (wcześniej nie malowałem farbkami) malowań. Nie będę się już więcej rozpisywał.
Proszę o komentowanie z sugestiami (np. co mógł bym poprawić).
Oto zdjęcia:
PS: zdjęcia mogą być trochę nie wyraźne. :-/
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-05-28, 18:26 przez Mateusz16, łącznie zmieniany 2 razy.
Lepiej wstawiaj zdjęcia jako miniaturki.
Jakiej firmy jest ten model? Italieri? Jak na pierwsze malowanie i to pędzelkiem (zdjęcie2) od góry jest zupełnie przyzwoicie. Proponowałbym poprawić jasny kolor bo na nim widać smugi i prześwituje tło. Jak malowałeś najpierw jasnym a potem ciemnym zielonym, czy całość na zielono a potem jasnym?
Jakich farb używasz?
Pozdrawiam
Miniaturki już są wstawaj linki do miniaturek po spacji
Dopisz do tematu jeszcze producenta modelu, później łatwiej będzie go odszukać.
Jak na początek idzie nieźle. Następnym razem po baw się z podkładem będzie o wiele lepszy efekt bez wyraźnych przebić.
Zdjęcia możesz robić na jednolitym tle, to też nieco lepiej pozwala odwzorować kolory i lepiej się patrzy.
prawdę mówiąc nie wiem jakiej firmy jest model ponieważ kupiłem go we foli bez pudełka :-/ , maluje farbami "Pactra" a kadłub już przeleciałem z 2 warstwami
mam jeszcze pytanko czy ma ktoś kalkomanię do tego helikoptera lub inną angielską kalkomanię (biała gwiazda w niebieskim kole) i mu się nie przyda to niech napisze
Ostatnio zmieniony 2009-05-28, 21:18 przez Mateusz16, łącznie zmieniany 2 razy.