model rc z kartonu?
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
model rc z kartonu?
witam
co myslicie o wykonainiu modelu rc z kartonu ? jakis samolot?
co myslicie o wykonainiu modelu rc z kartonu ? jakis samolot?
-
grzegorz75 pisze:Myslę , że to jest bardzo dobry pomysł . Na całym świecie większość modeli RC powstaje właśnie z kartonu .

Nie za bardzo widze sens budowania modelu z kartonu. Jeśli nie masz kasy lub szkoda Ci jej na model, to tak jak kolega wyżej, zakup paczkę depronu [izoflor-podklad pod panele] dostepny w prawie kazdym markecie budowlanym. Powstaja z tego calkiem przyjemne modele

- MagicOPromotion
- Kontakt:
model rc z kartonu
Marku
Nawet nie zamierzam siê z Tob± o to spieraæ.
Je¶li ma to byæ model na 1 lot ,to masz absolutnie racjê.
A co do trenerka spalinowego to uwa¿am ,¿e wybór bardzo dobry ,ale podparty jednak
koleg± modelarzem co trochê ma ju¿ wylatane spalinami.
Nawet nie zamierzam siê z Tob± o to spieraæ.
Je¶li ma to byæ model na 1 lot ,to masz absolutnie racjê.
A co do trenerka spalinowego to uwa¿am ,¿e wybór bardzo dobry ,ale podparty jednak
koleg± modelarzem co trochê ma ju¿ wylatane spalinami.
Nie siedzę w RC ale ostatnio natknąłem się na to:
http://www.youtube.com/watch?v=CYrWAlQT ... re=related
Nie z kartonu ale z tektury jednak dobrze że jeździ
http://www.youtube.com/watch?v=CYrWAlQT ... re=related
Nie z kartonu ale z tektury jednak dobrze że jeździ

- Tomasz Mroczkowski
Wtrącę swoje trzy grosze... Mianowicie gadacie głupoty....Wykonałem kiedyś model z kartonu jako RC oczywiście wregi do silnika [elektryk] o spalinie nie ma mowy były ze sklejki wiadomo wibracje itp sprawy model został zaglutynowany w najwrażliwszych miejscach i szlifowany wiadomo Glut (czytaj Klej cjanoakrylowy} po wyschnięciu tworzy karton prawie jak metal ... zaglutowano osłonę silnika mocowanie podwozia krawędzie natarcia skrzydeł lotki i stery. Fotki już nie mam było to dawno kiedy nie miałem dostępu do balsy modelik górnopłatu o rozpiętości 70 cm latało się przyjemnie głownie w hali lub bez wiatru . Niestety model tez spodobał się psiakowi i ocalało wyposażenie elektryczne skrzydła posłużyły jako obiekt zemsty za niezabieranie na lotnisko ..........
-