Organizacja imprezy modelarskiej

Imprezy modelarskie... - co, gdzie, kiedy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Krzyś63

Organizacja imprezy modelarskiej

#1 Post autor: Krzyś63 » 2009-04-21, 21:55

Witam
Mam pytanie do kolegów modelarz. Mam pewne możliwości by w oparciu o urząd gminy zorganizować imprezę modelarską ( np. loty na uwięzi) oczekuję każdej informacji mogącej mi w tym pomóc.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
r-t

#2 Post autor: r-t » 2009-04-21, 22:04

Dobrze by było, gdybyś podał lokalizację i orientacyjny termin ewentualnego projektu ;-)

Krzyś63

#3 Post autor: Krzyś63 » 2009-04-24, 14:57

Jest to na razie tylko próba zorientowania się w temacie oraz znalezienie kontaktów, które w przyszłości mogłyby mi pomóc.
Pozdrawiam

imek46
Kontakt:

#4 Post autor: imek46 » 2009-05-29, 19:26

Przede wszystkim co to ma być za impreza. Czy ma być to konkurs czy wystawa modeli redukcyjnych bo o tych rzeczach chyba mówimy. Jeśli chodzi o konkurs to mam dość duże doświadczenie, bo jest jednym z organizatorów IV edycji Lubelskich Spotkań Modelarskich, która jest chyba jedną z największych imprez modeli redukcyjnych w Polsce. Jeśli chodzi o konkurs to jest ci przede wszystkim potrzeba kasa na zabezpieczenie zakupu nagród. W zależności od tego jaką kasą dysponujesz to tym lepsze nagrody możesz zakupić. Ja z własnego doświadczenia wiem że zdobycie kasy nie jest sprawą łatwą, ale w twoim przypadku może to być o tyle łatwiejsze że jeśli gminie zależy na jej promocji a ja znam osobiście kilka takich przypadków gmin np. Serokomla, Wola Gułowska czy większy Tomaszów Lubelski gdzie były robione rekonstrukcje bitew to gminy wysupłały całkiem nie złe pieniądze. Wszystko zależy od tego co chcesz tam zrobić. W razie czego służę radą na PW. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydarzenia i spotkania”