Model ten oceniam na 4+ jeśli chodzi o to co daje Nam producent, ładnie spasowane części, bardo dobre kalki, nawet sporo szczegółów w standardzie. Blaszka Aber'a pozwoliła na dodanie kolejnych, których wykonanie z plastiku byłoby niemożliwe, osobiście niektóre elementy z blaszki pominąłem gdyż nie dał bym sobie z nimi rady
 pozostaną do kolejnej 82ki
 pozostaną do kolejnej 82ki   
 Kolor bazowy to dark yellow od Valleyo, całość była kryta bezbarwnym akrylem Revell'a tuż przed wash'em i suchym pędzlem i poprawkami olejnymi. Na to wszystko poszedł pył z pasteli dla plastyków.
A tak wracając do zestawu, to Tamiya oferuje Nam także kompletny silnik do tego modelu wraz z małym warsztacikiem, jest to na pewno ciekawa propozycja jeśli chcielibyśmy zrobić dioramę z tym modelem

Ostatecznie model wyląduje na dioramie która powstanie w przyszłości, a dokładniej wtedy gdy zbiorę potrzebną mi dokumentację na temat 15Panzerdrenadier Div. Sizilien 1943.
Klapa bagażnika nie jest przyklejona gdyż ostatecznie będzie otwarta a raczej otwierana przez figurę, która czeka obecnie na pomalowanie w najbliższych tygodniach.
A tera zdjęcia:

Tu jest LINK do czegoś w stylu relacji jeśli kogoś interesuje jak powstawał model.
Zdjęcia były robione przy lampce niestety. Gdy tylko zaświeci słonko u mnie zrobię też co nieco w plenerze.
Z tego miejsca chciałbym zachęcić do wyrażenia opinii na temat tego modelu jak i mojej pracy i zabiegów nad nim. Konstruktywna krytyka mile widziana

Pozdrawiam r-t.

. Brudzenie to olejne+suche pastele?
 . Brudzenie to olejne+suche pastele?  tak to już jest, że na zdjęciach zauważa się, to czego nie zauważamy "gołym okiem".
 tak to już jest, że na zdjęciach zauważa się, to czego nie zauważamy "gołym okiem".

Podoba mi się kurzenie
  Podoba mi się kurzenie