PZL P-37B "ŁOŚ"
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- Matrix_OST
Po długiej przerwie w klejeniu, powróciłem do klejenia "Łosia"
Wczoraj zrobiłem szkielet steru wysokości i tylnich skrzydeł

Dzisiaj zrobiłem szkielet steru kierunku i go okleiłem poszyciem
Następnie całą tylnią część samolotu poskładałem ze sobą

Proszę o rady dotyczące sklejania, gdyż jest to mój pierwszy model
Teraz idę na mecz Polska - Austria
Pozdrawiam
Paweł
Wczoraj zrobiłem szkielet steru wysokości i tylnich skrzydeł

Dzisiaj zrobiłem szkielet steru kierunku i go okleiłem poszyciem

Następnie całą tylnią część samolotu poskładałem ze sobą

Proszę o rady dotyczące sklejania, gdyż jest to mój pierwszy model
Teraz idę na mecz Polska - Austria
Pozdrawiam
Paweł
Witam,
Cieszę się że wróciłeś do pracy i odkopałeś jakże wiekową relację
Mam jedynie kilka uwag: staraj się mniej męczyć poszycie w palcach, troszkę to miejscami wychodzi. Przy naklejaniu większych powierzchni poszycia (np przy stateczniku poziomym przydałoby się) proponowałbym zastosować tzw "podposzycie" czyli po prostu kawałek brystolu/bloku technicznego odpowiednio ukształtowany i naklejony na białą stronę elementu. Ważne byś kształtował to przed naklejeniem. Poza tym, więcej uwagi przy kształtowaniu obłych elementów i będzie git
Fajna maszynka z tego powstanie 
Pozdrawiam!!
Cieszę się że wróciłeś do pracy i odkopałeś jakże wiekową relację

Pozdrawiam!!
Witam wszystkich
Wczoraj okleiłem kadłub poszyciem. Poszycie było duże, więc jako, że jest to mój pierwszy model sprawiło mi duży problem co widać będzie na zdjęciach:

Po oklejeniu kadłuba skleiłem szkielet prawego skrzydła. Szkielet sklejało się miło i bez najmniejszych problemów

Za około godzinę zacznę robić prawy silnik. Efekty już w wkrótce.
Pozdrawiam
Wczoraj okleiłem kadłub poszyciem. Poszycie było duże, więc jako, że jest to mój pierwszy model sprawiło mi duży problem co widać będzie na zdjęciach:

Po oklejeniu kadłuba skleiłem szkielet prawego skrzydła. Szkielet sklejało się miło i bez najmniejszych problemów

Za około godzinę zacznę robić prawy silnik. Efekty już w wkrótce.
Pozdrawiam
Z chęcią bym się tam wybrał, ale niestety mieszkam daleko od miejsca spotkań i w dodatku żaden autobus mi nie pasuje, który ma przystanek blisko mojego domu. Więc przed wakacjami raczej się nie pojawie, ale może po wakacjach jak poszukam jakiejś opcji dojechania tam z przesiadką to na pewno się tam pojawię
Pozdrawiam
Pozdrawiam
O! To mi pasuje i to idealnie. Dzięki za pomoc.
Jutro chyba mnie mimo to zabraknie, bo jutro koniec roku szkolnego, trzeba trochę z kolegami pobyć dłużej ostatni raz przed wakacjami i w dodatku mama się uparła żebym jechał z nią na zakupy. Po wakacjach na pewno pojawię się na tym spotkaniu
Pozdrawiam
Jutro chyba mnie mimo to zabraknie, bo jutro koniec roku szkolnego, trzeba trochę z kolegami pobyć dłużej ostatni raz przed wakacjami i w dodatku mama się uparła żebym jechał z nią na zakupy. Po wakacjach na pewno pojawię się na tym spotkaniu
Pozdrawiam