[RELACJA] Zdobyczny Kingtiger 1/76
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
Kolejna aktualizacja, pomalowałem już na kolor kamuflażu cały model, siatki są czarne ale potem będą potraktowane suchym pędzlem, karabinku jeszcze nie wkleiłem, tak samo jak całości ekwipunku. Zapraszam do zdjęć

Całość będzie tak jak tutaj widać "nieposklejana"

I kółka, już pomalowane, na zdjęcia po jednym z każdego rodzaju

Całość będzie tak jak tutaj widać "nieposklejana"

I kółka, już pomalowane, na zdjęcia po jednym z każdego rodzaju

Ogólnie bardzo dobrze Ci wychodzi, ale na czwartym zdjęciu od dołu, na wieży, na środkowym brązowym pasie widać jakby małe podłużne wybrzuszenie. Wydaje się, jakby cały żółty był za cienką warstwą pomalowany- plastik miejscami prześwituje. Będziesz go brudził na zewnątrz? Jeżeli tak, polecam pigmenty firmy TALEN, rozcieńczane benzyną ekstrakcyjną. Są sprzedawane w dość dużych pojemnikach za ~15zł http://www.mojehobby.pl/index.php?sbl=292449 . Efekt stosowania Talen P08 Eartch Dirt widać na Sdkfzcie w mojej sygnaturze.
-
Wszystkie te niedociągnięcia zapewne znikną przy suchym pędzlu i brudzeniu. Paytrzac na fotki mojej Panther było podobnie. Idealne przejścia kamo są bardzo trudne do zrobienia zwłaszcza w takiej skali. Moim skromnym zdaniem model jak na razie jest ok i przewiduje, że będzie jeszcze lepszy.
Pozdrawiam r-t.
Pozdrawiam r-t.
To wybrzuszenie jest to "wada" formy wierzy,a raczej nadlewka której nie zauważyłem podczas sklejania wieżyszkp pisze:na czwartym zdjęciu od dołu, na wieży, na środkowym brązowym pasie widać jakby małe podłużne wybrzuszenie.

Kolor piaskowy rzeczywiście będę musiał poprawić drugą warstwą farbyszkp pisze:Wydaje się, jakby cały żółty był za cienką warstwą pomalowany- plastik miejscami prześwituje
Ależ oczywiście że takszkp pisze:Będziesz go brudził na zewnątrz?

Znam tę firmę i rzeczywiście jest ona dobra, ale jak na razie korzystam z zestawiku suchych pasteli Kooh-I-Noor'aszkp pisze:Jeżeli tak, polecam pigmenty firmy TALEN
r-t, wiesz co mówiszr-t pisze:Idealne przejścia kamo są bardzo trudne do zrobienia zwłaszcza w takiej skali
Ja też mam taką nadziejęr-t pisze:Moim skromnym zdaniem model jak na razie jest ok i przewiduje, że będzie jeszcze lepszy
Po dosyć długiej przerwie wstawiam fotki prawie ukończonego KT. Od ostatniego razu dodałem ekwipunek i kalki. Trochę pobawiłem się z płukanką i olejami, zrobiłem odpryski farby i to na razie tyle. Ekwipunek jeszcze będzie poprawiany metalizerem (metalowe części), a cały model przetarty lekko pastelą i zastanawiam się czy zrobić na nim grudki błota czy tylko go "przykurzyć" pastelami.