A to samo mam, u mnie w szkole tylko cztery osoby na 604 uczniów wie co to modelarstwo. A w klasie jeden przeklina słowo modelarstwo,
www.sklejmy.com itp. w klasie to może nie wiedzą, ale w rodzinie to wiedzą i po znajomych. Kiedyś jak byłem u kuzyna na Komunii to Wujek wyciągnął stosik starych MM i zaczęliśmy coś tam tworzyć, zawsze jak przyjeżdża to patrzy co mam nowego, i nawet mówi o błędach jakie popełniłem. U znajomych, byli u mnie z dziećmi i właśnie siedziałem w pokoju i kończyłem Stara 25, i jak kleiłem to patrzała na ten model dziewczyna która ma 9lat, i nawet mi pomogła wybrać model jaki mam skleić po Starze. W wakacje była u mnie kuzynka ma 2lata, i zaczęła się bawić Wodnikiem, wytłumaczyłem jej że nie można, jak będziesz trochę starsza to wtedy cię nauczę sklejać. No dużo przypadków w rodzinie, że mi tam mówią że klej dalej.
Wytłumacz swoim kolegom, ze w modelarstwie można dużo się nauczyć historii, budowy czołgów, samolotów, okrętów, właśnie jak napisałeś używanie szpachli, itp.
Pozdrawiam