[Relacja]Brama Wolińska z Modelika
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam
Dziś znalazłem trochę czasu na budowę, i tylko sklejałem 5 okien, i przykleiłem do ściany numer 9 (zdjęcie ściany 9 było wcześniej).
A teraz zdjęcia:

Zdjęcia może takie nie wyraźne.
Chciałem skleić wszystkie okna, ale mnie już trochę ręka boli (dzisiejsze uderzenie w parapet).
No i to wszystko, co chciałem napisać.
Pozdrawiam
Dziś znalazłem trochę czasu na budowę, i tylko sklejałem 5 okien, i przykleiłem do ściany numer 9 (zdjęcie ściany 9 było wcześniej).
A teraz zdjęcia:

Zdjęcia może takie nie wyraźne.
Chciałem skleić wszystkie okna, ale mnie już trochę ręka boli (dzisiejsze uderzenie w parapet).

No i to wszystko, co chciałem napisać.
Pozdrawiam
Brama pochodzi z XV w. Właśnie czytałem trochę o niej w necie, na Wikopiedi pisze że ma 5 kondygnacji, a w wycinance 6 (taki różne zdania).
A tu jedno zdjęcie: http://goleniow.pl/gol/foto/01.jpg
A tu jedno zdjęcie: http://goleniow.pl/gol/foto/01.jpg
Witam
W piątek i sobotę pracowałem przy modelu i trochę zrobiłem.
Po pierwsze zakończyłem budowę ściany numer 1 (w numeracji wycinanki ma 9) która składa się z 20elementów. Ta po lewej stronie na zdjęcia.
I po drugie zacząłem i zakończyłem budowę ściany numer 2 (w numeracji wycinanki ma 16) która składa się z 17elementów. Ta po prawej stronie zdjęcia.
Oto te dwie ściany:
Po tej pracy, zgodnie z opisem budowy modelu, przykleiłem te dwie ściany do reszty (etap 1) i z góry zakryłem częścią 22
Po przyklejeniu tych elementów wygląda to tak:
od środka:
od zewnątrz:
I pewnie się zastanawiacie gdzie jest Pan Wiesiu, z nim wszystko dobrze, nie pokazuje się na fotkach bo nie chce, ale postaram się na następnych zdjęciach go pokazać.
Teraz czeka mnie budowa kolejnych dwóch ścian gdzie jest też dużo pracy.
Pozdrawiam
W piątek i sobotę pracowałem przy modelu i trochę zrobiłem.
Po pierwsze zakończyłem budowę ściany numer 1 (w numeracji wycinanki ma 9) która składa się z 20elementów. Ta po lewej stronie na zdjęcia.
I po drugie zacząłem i zakończyłem budowę ściany numer 2 (w numeracji wycinanki ma 16) która składa się z 17elementów. Ta po prawej stronie zdjęcia.
Oto te dwie ściany:

Po tej pracy, zgodnie z opisem budowy modelu, przykleiłem te dwie ściany do reszty (etap 1) i z góry zakryłem częścią 22

Po przyklejeniu tych elementów wygląda to tak:
od środka:

od zewnątrz:

I pewnie się zastanawiacie gdzie jest Pan Wiesiu, z nim wszystko dobrze, nie pokazuje się na fotkach bo nie chce, ale postaram się na następnych zdjęciach go pokazać.
Teraz czeka mnie budowa kolejnych dwóch ścian gdzie jest też dużo pracy.
Pozdrawiam
Witam
Wczoraj (czwartek) skleiłem coś tam, a właściewie:

Jak zwykle retusz plakatówkami,
Jak widać p. Wiesio pokazał się,
Jak widać jest za duży, żeby przejść pod tym przejściem.
Po raz pierwszy używałem programu HP do edycji zdjęć, i jak dobrze zobaczycie to będzie adres forum gdzieś na zdjęciach, czyli zdjęcie z hologramem.
Pozdrawiam
Wczoraj (czwartek) skleiłem coś tam, a właściewie:

Jak zwykle retusz plakatówkami,
Jak widać p. Wiesio pokazał się,
Jak widać jest za duży, żeby przejść pod tym przejściem.
Po raz pierwszy używałem programu HP do edycji zdjęć, i jak dobrze zobaczycie to będzie adres forum gdzieś na zdjęciach, czyli zdjęcie z hologramem.

Pozdrawiam