Diorama - pz. kpfw III; ITALERI 1:72 - help
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
A więc
na początek powiem że zdjęcia robione w garażu więc ładne nie są.

Był to mój pierwszy samodzielny kontakt z gipsem więc na razie wygląda to marnie.... ale po wyrównaniu niektórych miejsc i poprawieniu innych będzie to wyglądało lepiej (mam taką nadzieje)
jak juz mówiłem robię most który się zawalił pod ciężarem czołgu
P.S
dzisiaj spróbuje wybrudzić gąski i koła błotem
na początek powiem że zdjęcia robione w garażu więc ładne nie są.

Był to mój pierwszy samodzielny kontakt z gipsem więc na razie wygląda to marnie.... ale po wyrównaniu niektórych miejsc i poprawieniu innych będzie to wyglądało lepiej (mam taką nadzieje)
jak juz mówiłem robię most który się zawalił pod ciężarem czołgu
P.S
dzisiaj spróbuje wybrudzić gąski i koła błotem
dzięki że zaglądasz na moj temat ale proszę Cię rozwijaj swoje wypowiedzi bo : pierwszy post na tej stronieFRIDAY pisze:jak na pierwszy raz to nieżle
Czyż nie jest to samo ??nie tak żle
Ja też Cię już proszę ostatni raz...
Pilnuj się chłopie....
Czesio pisze:Temat zamykasz, ale ja daje Ci publiczne ostrzeżenie za brak edycji postów. Następnym razem dostaniesz formalne ostrzeżenie z wpisaniem go do profilu.
EDIT:
most drewniany który ma wyglądać na "zużyty"
po drugiej stronie niema barierek bo przez nie wyleciał czołg :)

Ostatnio zmieniony 2009-01-08, 16:39 przez Zajcu, łącznie zmieniany 1 raz.
Most bardzo dobrze Ci wyszedł, ale moim zdaniem, taki most nie utrzymał by nawet motocykla. Wydaje mi się, że bardziej realistycznie, było by, gdyby most przełamał się na dwie części i leżał by na kształt litery V częściowo w wodzie. Wodę, zrób najlepiej ze "szkła wodnego" http://allegro.pl/item518287862_szklo_wodne_sodowe.html (wylewasz "szkło" w kloryto rzeki i czekasz 24h aż stężeje). Jako trawę na brzegach, proponuję zastosować krótką trawę elektrostatyczną: http://allegro.pl/item525222579_jordan_ ... a_25g.html
Zajcu, Dzięki za fotki
. A co do lakieru, w żadnym razie nie bierz tego do podłóg (prawdopodobnie jest to sidolux, który jest błyszczący a nie matowy- tylko pogorszy sytuację). Musi to być lakier matowy którejś z firm modelarskich (ja osobiście używam Model Mastera- efekty, raczej dobre widać na SdKfz-cie w mojej sygnaturze).