[R] CENTAURO B-1, MODELIK 1/97, Skala 1:25
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam po raz kolejny!!! znowu w Centaurze coś przybyło. Powoli kończę już prace z kołami. Tym razem cztery ośki. Tak to wyglądało przed złożeniem i sklejeniem:

patyczki to zwykłe patyczki do szaszłyków. Ciąg dalszy: te elementy poniżej sprawiły mi mały problem, albo wycinając po linii zrobiłem za małe te zielone kółeczka, albo autor rysując ręcznie model pokręcił coś w ich średnicy bo każde było mniejsze od drugiego z pary(od białych) można to zauważyć po syfie jaki zrobiłem uzupełniając luki wikolem z farbką.

A po zamontowaniu wszystkiego wyglądało to tak:

No i w końcu gwiazda wieczoru! koła już przytwierdzone:
Centaur staną na nogi!!!
:

patyczki to zwykłe patyczki do szaszłyków. Ciąg dalszy: te elementy poniżej sprawiły mi mały problem, albo wycinając po linii zrobiłem za małe te zielone kółeczka, albo autor rysując ręcznie model pokręcił coś w ich średnicy bo każde było mniejsze od drugiego z pary(od białych) można to zauważyć po syfie jaki zrobiłem uzupełniając luki wikolem z farbką.

A po zamontowaniu wszystkiego wyglądało to tak:

No i w końcu gwiazda wieczoru! koła już przytwierdzone:

Centaur staną na nogi!!!

Witam!! To znowu ja i moja nędzna relacja
jako że w każdym kolejnym modelu staram się wprowadzać jakieś modelarskie ciekawostki, pomyślałem sobie: ,,Skoro nie potrafię ładnie kleić to chociaż się do niego przyłożę". Tak więc postanowiłem go uszczegółowić tak bardzo jak tylko dam radę. W ten sposób zrobiłem swoje pierwsze nity/śrubki.
śruby mocujące koła(wycinane igłą o średnicy 1,2):

i już skończone koła(nie wyszły tak jak bym chciał :-/ ) :

Teraz zabieram się za przód Centaura(troszkę zwaloryzuje pokrywy wlotu powietrza, trochę jeszcze mniejszych nitów)
Trzymajcie kciuki za mnie :->
Pozdrawiam !!!

śruby mocujące koła(wycinane igłą o średnicy 1,2):

i już skończone koła(nie wyszły tak jak bym chciał :-/ ) :

Teraz zabieram się za przód Centaura(troszkę zwaloryzuje pokrywy wlotu powietrza, trochę jeszcze mniejszych nitów)
Trzymajcie kciuki za mnie :->
Pozdrawiam !!!
Witam!!! Czasu ostatnio jak na lekarstwo, lecz nie zapominam o modelu. Na początek jeszcze dwa zdjęcia kół:

Zacząłem już coś robić z przodem. Pisałem już wcześniej że model nie jest zbyt uszczegółowiony, tak więc kilka poprawek będzie. Po pierwsze wloty powietrza(tak przynajmniej mi się zdaje- jak się pomyliłem, moja wina
). Autor postanowił że będą to tylko kwadraciki naklejone na bryłę kadłuba.

Ja natomiast chciałem zrobić je otwarte i z uchwytami, takie:

O których też zapomniano, tak więc trochę roboty i przeżynania się przez jedno milimetrowy pancerz z tektury
dlatego takie poszarpane boczki.

a wyszło mi to tak:

Następnie zachciało mi się też waloryzować klapę z przodu(brak uchwytu i narysowane śrubki mnie mierziły). Ale żebyście w ogóle wiedzieli o czym mówię, zdjęcia oryginału :

a teraz moja imitacja:

Na razie tyle, jeszcze ten model trochę zbliżę do oryginału, możecie być tego pewni
Nawet polubiłem babranie się w tej drobnicy. Jeśli macie jakieś uwagi, dobre i te złe to śmiało.
Pozdrawiam!!!!

Zacząłem już coś robić z przodem. Pisałem już wcześniej że model nie jest zbyt uszczegółowiony, tak więc kilka poprawek będzie. Po pierwsze wloty powietrza(tak przynajmniej mi się zdaje- jak się pomyliłem, moja wina

Ja natomiast chciałem zrobić je otwarte i z uchwytami, takie:

O których też zapomniano, tak więc trochę roboty i przeżynania się przez jedno milimetrowy pancerz z tektury

a wyszło mi to tak:

Następnie zachciało mi się też waloryzować klapę z przodu(brak uchwytu i narysowane śrubki mnie mierziły). Ale żebyście w ogóle wiedzieli o czym mówię, zdjęcia oryginału :

a teraz moja imitacja:

Na razie tyle, jeszcze ten model trochę zbliżę do oryginału, możecie być tego pewni

Pozdrawiam!!!!
Witam!!! Jakoś widzę że w pierwszym rzędzie to tylko Edipodium został
no dobra bez zbędnego gadania pokaże co jeszcze zrobiłem. Nie mogłem się zdecydować które zdjęcie dać, to dałem z kilku rzutów.
Nitowanie przedniego pancerza, kolejne uchwyty, śruby no i mimo że okres letni już minął - grill
:

I zdjęcie od przodu:

Pozdrawiam!!!

Nitowanie przedniego pancerza, kolejne uchwyty, śruby no i mimo że okres letni już minął - grill

I zdjęcie od przodu:

Pozdrawiam!!!
Sylwku na figurki to troszkę trzeba będzie poczekać , podobnie z kalkami i brudzeniem bo natenczas nie mam gdzie malować aerografem ale to się zmieni około czerwca przyszłego roku. Mam nadzieję ze jednak ludki będą wcześniej wszystko zależy jak szybko pójdzie mi z następnym projektem który obiecałem zrobić na wystawę w Strzyżowie
Pozdrawiam i kibicuję Adam
Pozdrawiam i kibicuję Adam