A terozki uwaga pierwsze grzędy tfu rzędy

będzie kolejna odsłona.
Tytuł tej odsłony to: Trochę o wręgach i raport o wstępnym pasowaniu owych wręg do poszycia. Więc zaczynamy

.
Podobieństwo przystających wręg 4b i 20a

Baza pasowania na otworze drzwiowym.
Pasowanie wręgi 20a i jej drugiej strony 20a' którą po nieważnym podklejeniu na tekturę zeskanowałem i dorobiłem tak jak przewidział autor.

Części skleiłem za sobą bazując na drzwiach, przesunięcia nie będzie specjalnie widać w przedziale transportowym na tle innych baboli.

Wręga 31a i jej pasowanie do wręgi 20b.

Następne wręgi bez sensacji aż do wręgi 38b i jej pasowania do wręgi 46a.
Teraz raport wstępnej pasowalności wręg i poszycia.
Cz 20.

Wręga 20a pasuje dobrze jeśli nie uwzględnić braku miejsca na pasek łączący segment z osłoną kabiny. Wręga 20b za mała ( brakuje ok 1mm poszycia ). Na poszyciu są tajemnicze wycięcia o niewiadomym przeznaczeniu. Żeby w dalszym etapie poszycie leżało równo z następnym segmentem ( nie zapadało się na wcięciach na krawędzi poszycia ) postanowiłem dorobić wręgę która po dopasowaniu ze sobą wręg 20b i 31a ( i segmentów 20 i 31 ) utrzyma właściwy kształt poszycia segmentu 20.
Cz.31

Obie wręgi za duże ( brakuje nieco ponad 1 mm poszycia ).
Cz. 34.

Wręga 34a za duża ( brakuje 1 mm poszycia ), wręga 34b o dziwo pasuje, ale przystająca do niej wręga 38a jest już nieco mniejsza.
Cz. 38.

Wręga 38a nieco przymała ( nie ma z czego jej ukosować ), wręga 38b odlot. Zamiast niej idealnie pasuje wręga 46a.
Na dzisiaj to wszystko jutro może zacznę pasować do siebie segmenty bo znalazłem punkt odniesienia do korekt poszycia i wręg a jest nim połączenie segmentów 34 i 38.
Co mnie czeka mniej więcej możecie wywnioskować konfrontując ze sobą opisy poszczególnych segmentów.
Na koniec jeszcze przypomnę że model nie został opracowany 10-15 lat temu.
CDN...
ps. Erratę to można o kant **** potłuc bo raz że zrobiona na szybko przez zamianę kolorów bez zmiany układu plam to jeszcze bankowo będzie się różnić od reszty modelu.