Witam kolegów. Ponieważ trochę zaniedbałem relację na forum, czas to naprawić. Do budowy Su 76 zabrałem się już dość dawno i teraz jest już na ukończeniu. Najpierw uzupełnilem, w miarę swoich umiejętności kadłub. Chodzi o gniazda wachaczy, które są wpuszczane w boczną płytę pancerną, wyszło to Egonowi tak
[/URL
[URL=http://images25.fotosik.pl/287/abdfe288b910a728.jpg]
Po uzupełnieniu kadłuba stary kazał sobie kólka. Problemów ze złożeniem nie było, wszystko pasowało bardzo dobrze. Po kołach złożyłem wachacze. Z uwagi na ich kształt, są do zrobienia raczej trudne i wymagają trochę pracy.Jak to wyszło przedstawiają zdjęcia powyżej.
Jako odpoczynek od kółek zrobiłem trochę wyposażenia z błotników.
Po złożeniu ukaładu jazdnego całość prezentowała się tak
model trochę przybrudziłem przed założeniem kół, bo potem byłoby to niemożliwe z uwagi na ograniczony dostęp.
Następnym etapem były gąski. Użyłem laserowych z Answera, które zrobiłem jako ruchome, no powiedzmy elastyczne.Po złożeniu gąski prezentuję się bardzo ładnie.
Nastąpiła chwila prawdy gąski na koła, obyło się bez przykrych niespodzianeki moim zdaniem wyszło całkiem, całkiem
Po założeniu gąsek prace posuwały się dość szybko i praktycznie bez większych problemów. Dokleiłem błotniki, żaluzje, chwyty powietrza,klapy inspekcyjne i inne. Po pierwszym malowaniu "coś" zaczęło przypominać wyglądem Su 76
Na wczoraj model był ukończony w98%, brakowalo drobnych elementów i dodatkowego wyposażenia w postaci narzędzi, liny i takich tam drobnych. Trochę go "postarzyłem", zeby nie straszył farbą prosto z fabryki. Prezentuje się po mojemu całkiem cacy
Ostatnie zdjęcie jest "be", postaram się na zakończenie o lepsze. To na dzisiaj tyle - pozdrawiam Egon