to ja też dam w punktach, a co :D
1. Viper, nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem w moim poście co i jak. Poza tym, dyskusja czy to drążek czy wolant jest bezcelowa. I wyobraź sobie, że na wikipedii też umiem znaleźć to, czego potrzebuję i akurat nawet czytałem te artykuły pisząc posta.
2.
Viper pisze:A to dlatego nienawidze blaszek , ponieważ stały sie bardzo popularne i nikt juz się nie zastanawia jak ten model został wykonany ile modelarz włozył w niego pracy , czasu , nerwów .Liczy się tylko efekt końcowy

.
hmm, a co ma się liczyć jak nie efekt końcowy jak się chce pokazać model na forum? Owszem można robić model rok, starać sie bardzo a efekt wyjdzie słaby to co, jak Ty sobie to wyobrażasz? Model ma wygrywać konkursy bo modelarz włożyłw niego dużo pracy? Śmieszne.
3.
Viper pisze:Jeśli chodzi o modele niemieckiej broni , które sa bardzo powszechne , modne w ostatnim czasie to moja osobista sprawa nie musze ich ubustwiać tak jak wielu modelarzy

Dorośnij trochę. Model messera to TYLKO I WYŁĄCZNIE MODEL, a nie wyraz poglądów politycznych. Po za tym to tylko przedstawienie MASZYNY. Wiadomo, służyły do zabijania, ale czy Spity czy Hurasie też do tego nie służyły? Piloci latajacy na nich wykonywali rozkazy a całe pokolenie młodych Niemców zostało oszukane faszystowską propogandą - do tego na historii jeszcze pewnie nie doszliście, wiem bo mam raptem 3 lata więcej od Ciebie.
Wielu modelarzy robi modele niemieckiej broni bo to po prostu były piękne maszyny, ot taki choćby Bismarck czy Ju-88. Zrozum to i nikt się nie przyczepi więcej. Własnie mówiąc w takim tonie, że ktoś kto robi modele broni niemieckiej sympatyzuje z faszyzmem możesz kogoś porzadnie obrazić.
4.
Viper pisze:Jeśli kogoś zdenerwowałem to Bardzo Przepraszam .
przeprosiny przyjęte ;)
5.
Viper pisze:eśli wpadnie mi w łapki aparat cyfrowy to pstrykne wiele fotek

chętnie zobaczę i może czegoś się nauczę.
To mój ostatni post w tym temacie będący nie na temat.
Pzdr, Ostach