[Zapowiedź] PT-91 Twardy MM 10-11-12/2006

To co nam wiadomo o nowościach i nasze sugestie

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#31 Post autor: tad » 2008-05-08, 00:05

Nie trzeba mnie prześwietlać - wszędzie przedstawiam się z nazwiska, mam jeden nick, mieszkam w Krakowie i mogę podać adres komuś, kto zechce ze mną porozmawiać. Tajemnicy nie ma.

Mój dziecinny trochę kaprys wziął się z tego, że raz już były problemy z Czesiem vel Staszkovem - pół forum stanęło przeciwko jego zapędom - uciszył się. A ostatnio znowu uraczył nas swoją obecnością - a to na Kworku nadymił jako Staszkov przy okazji konkursu, a to tutaj moderuje na oślep. Chodzi mi tylko o to, żeby zwrócić uwagę na zachowania Czesia, który nie nadaje się na moderatora - nie tylko ze względu na niską kulturę osobistą, ale też z powodu złego moderowania. Jeśli przez niego będą odchodzili ludzie robiący relacje i z modelami, to może się okazać, że zostanie sam na forum - a nie o to chodzi.

Powstrzymaj Czesio/Staszkov swoje zapędy moderatorskie - sam piszesz, że z kartonami już skończyłeś, więc może zostaw to wszystko w spokoju - także moderowanie. Masz małe pojęcie o tym, co jest parlamentarne a co nie - nie wiem czy dlatego, że jeszcze się musisz douczyć czy poczytać trochę książek - nieważne. Po prostu mało wiesz, więc nie ustawiaj innych pod ścianami.
TAD

Czesio

#32 Post autor: Czesio » 2008-05-08, 00:18

tad pisze:Nie trzeba mnie prześwietlać - wszędzie przedstawiam się z nazwiska, mam jeden nick, mieszkam w Krakowie i mogę podać adres komuś, kto zechce ze mną porozmawiać. Tajemnicy nie ma.
To raczej nie było skierowane do Ciebie z tym prześwietlaniem.
tad pisze:A ostatnio znowu uraczył nas swoją obecnością - a to na Kworku nadymił jako Staszkov przy okazji konkursu
Śmiech na sali jeśli to nazywasz konkursem.
tad pisze:Czesio/Staszkov
Mój nick jest przy każdym poście.
tad pisze:sam piszesz, że z kartonami już skończyłeś, więc może zostaw to wszystko w spokoju
raczej już nie Twoja sprawa.
tad pisze: Masz małe pojęcie o tym, co jest parlamentarne a co nie - nie wiem czy dlatego, że jeszcze się musisz douczyć czy poczytać trochę książek
Masz jakiś uraz z tymi książkami? Zawsze do tego nawiązujesz obojętnie z kim rozmawiasz.
tad pisze:Po prostu mało wiesz, więc nie ustawiaj innych pod ścianami.
Jak dotąd to Ty to próbujesz nieudolnie robić.

To by było na tyle. Ja temat kończę.

CZEŚĆ.

P.S. - Proszę Admina o pozamiatanie tematu, bo zaraz pan wszechwiedzący Tad posądzi mnie o pseudo- moderowanie.

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#33 Post autor: tad » 2008-05-08, 00:31

Czesiu - po prostu jak się mało poczytało i krótko uczyło, to człowiek zachowuje się jak Ty - taka jest wymowa wpisu o książkach. Zwyczajnie mało wiesz, a próbujesz pouczać. Jako moderator powinieneś przede wszystkim gasić pożary i wykazywać się wysoką kulturą - tymczasem mówiąc o kimś "osobnik" postępujesz odwrotnie - masz więcej takich wpadek. Nie nadajesz się na moderatora - jest spokojniej bez Twoich ingerencji.
TAD

Lancaster

#34 Post autor: Lancaster » 2008-05-08, 06:55

I już jest. Spory ten zeszycik dorównuje z Hiei. Ładnie wydany dużo elementów. Będzie możliwość wykonać go w dwóch wersjach zarówno gąsienice jako osobne ogniwa lub jako paski. Zaskoczeniem dla mnie jest, ze jest możliwość wykonania wnętrza kierowcy oraz przedział silnikowy. Co prawda nie jest sa te rzeczy wykonane w stylu Halińskiego.
Waloryzacja jest ładnie zrobiona jak i całe malowanie w rzeczywistych kolorach.

Jeszcze nie kupiłem ale jak tylko kasę dostane to od razu kupuje. szkoda ze nie kosztuje 10 zł
bo bym kupił dwa.

Następny numer będzie F-16 w polskich barwach

Awatar użytkownika
Kroolo

#35 Post autor: Kroolo » 2008-05-08, 09:11

No i spoko - trzeba iść i zakupić :-)

Awatar użytkownika
piter16

#36 Post autor: piter16 » 2008-05-08, 09:15

Ładnie, ładnie! Wygląda na to, że projektanci z "MM" starają się jakoś dogonić inne wydawnictwa, choć do wyrównania poziomów pewnie jeszcze długo nie dojdzie. Zaprojektowanie pełnych gąsienic, silnika i choć części wnętrza to już jakiś postęp.

Tak czy inaczej, trzeba nabyć wycinankę.

Pozdrawiam! :-)

Awatar użytkownika
IRON_84

#37 Post autor: IRON_84 » 2008-05-08, 21:16

piter16, generalnie dobrze że nie przesadzają ze skomplikowaniem modeli bo przecież na czymś trzeba się uczyć przy początkach przygody z modelami.
A za bardzo skomplikowany model może bardzo łatwo odstraszyć.
A skąd taki początkujący ma wziąć model jak nie z kiosku czy tym podobnego przybytku. Jak go wciągnie to zacznie szperać po forach i aukcjach.

Ja się ciesze ze coś takiego wyszło.
Mam go już na półeczce i na 100% trafi na warsztat.

Awatar użytkownika
piter16

#38 Post autor: piter16 » 2008-05-09, 15:08

Mam już modelik u siebie i po pierwszych oględzinach mam mieszane odczucia: silnik fakt jest, ale składa praktycznie z jednej część, trochę ciągle trąci prymitywizmem, ale zawsze to jakaś nowość. Model oprócz skomplikowanego poszycia wieży, nie musi być wcale trudny, pod warunkiem budowy w uproszczeniu, bo np. gąsienice z ogniwek wymagają dość dużo pracy.
Kolejną kwestią jest spasowanie części i wszystkich podzespołów, ale o tym przekonamy się tylko w relacji.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Bartosz

#39 Post autor: Bartosz » 2008-05-10, 20:50

Skany by sie przydały, nie prawdaż? Jak ktoś ma chwilkę i ma możliwość niech wstawi. Ja za bardzo nie ma kiedy, bo nauka. Wiem ze pewnie oglądaliście na innych forach ale nie zaszkodzi je tu wstawić.

Modelu zakupiłem, i napiszę że jestem zaskoczony wydaniem tego modelu. Na warsztat go wezmę, eee sam nie wiem. Ale kiedyś nastąpi ten moment. Na razie musze skończyć to co mam zaczęte (a nie wiele już zostało)

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#40 Post autor: edipodium » 2008-05-12, 19:50

Bartosz pisze:Skany by sie przydały, nie prawdaż? Jak ktoś ma chwilkę i ma możliwość niech wstawi.
Umówiłem sie z nauczycielem od fizyki i jutro zrobię pre w szkole i postaram sie wstawić. Moje pierwsze wrażenie gdy zobaczyłem model? :shock: :shock: :shock: (pozytywnie). Resztę wrażeń opisze potem :mrgreen: .
Sweet Nightmare :mrgreen: :evil: !

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#41 Post autor: edipodium » 2008-05-13, 20:29

A oto obiecane skany. Wybaczcie że tak późno ale dopiero teraz miałem czas :-( .
No to jedziemy.
Na początek instrukcja. Jak dla mnie to jednak za mało rysunków, tylko 4 strony.
Obrazek
Silnik faktycznie ubogi :-/ .
Obrazek
A tutaj wieża. Nie wiem jak wam ale mi się bardzo ona podoba :mrgreen: .
Obrazek
A tutaj spód modelu i tu mnie mile MM zaskoczył. Rdza :shock: . Rzadko widzę ślady eksploatacji w opracowaniach Małego Modelarza, a chyba raczej wcale.
Obrazek
Wychwaliłem model, wychwaliłem :mrgreen: . Jeszce tylko nie wiadomo jak ze sklejalnością, ale tu już trzeba przetestować .
Na mnie model zrobił wrażenie, mam nadzieję że na was tez. Więcej skanów nie daje żeby jakiegoś piractwa nie było bo pójdę siedzieć (żart) :mrgreen: .
Model zawiera 28 arkuszy z częściami, 4 strony rysunków i nawet sporą instrukcję. Model dość trudny i początkującym go nie polecam.
Sweet Nightmare :mrgreen: :evil: !

ps. Zdjęcia są takie duże żeby każdy mógł sobie je dokładnie obejrzeć i proszę na wszelki wypadek moderatorów o nie zmienianie tego. Nigdy nic nie wiadomo :roll: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zapowiedzi i prezentacje nowych modeli”