mam nadzieję, że nie macie mi za złe założenia kolejnej relacji, chociaż Thunderbolt utknął chwilowo w miejscu. Tym razem zbuduję (mam nadzieję) Junkersa D.I z wdawnictwa Answer, autorstwa K. Fiołka. Okładka:

Trochę rozbudowałem wolant i orczyk - chociaż i tak niewiele widać:

Model i laserowe elementy zasponsorował Łukasz Wąwoźny czyli Answer - dziękuję i pozdrawiam!
Z Pfalza D.III, którego kleiłem, pozostały tylko zdjęcia kilku detali na mojej stronie. Modelowi brakowało już tylko kół i płozy, ale poleciał do śmieci - dojadła mi ta wycinanka. We wszystkich Pfalzach pokazanych na forach i zrobionych z niej skrzydła mają zły profil - co nie dziwi, bo nie da się z tego opracowania dobrze ich zlepić. Jest też sporo innych denerwujących rzeczy a do tego dochodzi wyjątkowo zła oprawa edytorska. Jedyną fajną rzeczą jest dobre spasowanie kadłuba (jeśli pominąć jego kanciasty kształt z przodu - za mało segmentów) oraz malowanie (jeśli pominąć różne odcienie granatowego i wypełnienie kolorem "w kratkę"). Jak mi złość przejdzie na tę wycinankę, to zrobię Pfalza ponownie - albo może ktoś się skusi i opracuje porządnie ten piękny samolot.
TAD