Witam!!!
Jakoś kulo się to wszystko i prace idą do przodu. Zakurzyłem pojazd i figurki (chyba za mocno, ale nie mam pomysłu jak zrobić to efektywnie), zrobiłem nowy drogowskaz - brakuje jeszcze tablic z napisami ale one pojawia sie niebawem. Także w lewym dolnym rogu diorami pojawiła sie imitacja kwiatów z kredy. Drzewa jeszcze nie matowałem, zrobię to dopiero na samym końcu.
A teraz efekt pracy:
1) Zakurzenie pojazdu i figurek:

2)Stolik:

3)Kwiaty:

Chciałbym żebyście szczerze to ocenili.
Nie jestem pewien czy stolik może być, czy wykombinować coś innego, no chyba że macie jakieś sugestie??!! Kolejny problem to mapy sztabowe, wydaje mi się że można by je zrobić ,a jakże, z papieru, nakreślić kredkami kreski i ubrudzić trochę pigmentami. Nie wiem czy to dobry pomysł jest??!!
Figurki, zakurzyłem je ale chyba za mocno, sam nie wiem co dalej mam z nimi zrobić by miało to ręce i nogi.
Tabliczki a właściwie napisy. Zauważyłem że na Forum jest dość dużo osób z Górnego Śląska, czy może ktoś z Was wie czy przypadkiem nazwy miast na drogowskazach w okresie międzywojennym w naszym regionie były zapisywane w pruskiej czcionce (Schwabacha) czy też to były zwykłe drukowane litery (takie jakie teraz są na drogowskazach)???
Jesli ktoś potrafiłby mi pomóc będę szczęśliwy i zobowiązany. Liczę na solidną krytykę.
Pozdrawiam Wicio.