Kompresorek
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Ta budowa kompresora jest jak dla mnie trochę skomplikowana.Jeśli chodzi o kupno kompresora, to który byłby najlepszy (no i najtańszy)???????. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-04-01, 14:53 przez Emillo, łącznie zmieniany 1 raz.
Idziesz do skupu złomu i prosis o agregat z lodówki.Dostajesz i wracasz do domu
Co do butelki 5L to jest chyba za duża,więc wziąłem 2L i spokojnie dobija do 3,4 barów.A po kilku dniach jak zobaczyłem temat na modelwork gdzie reggy dał spis podstawowych narzędzi i tam też widziałem butelkę 2L.Reggy zmieniłeś bo słabo dmuchało

Aha.Ja mam 2 litry i też jest dobrze tylko że inaczej zastosowałem pewną rzecz a mianowicie u ciebie pry korku jest dany trójnik więc powietrze musi dmuchać do butelki i z butelki przez jeden koniec a jasobie zrobiłem 2 dziurki i w wczepiłem 2 rurki.Jedna dmucha do butelki a druga z butelki.No i musze jeszcze zmienić manometr bo mam taki do spr przy kołach samochodowych a on ma głupią końcówkę i nie włeże wężyk.A nie wiecie ile może mn kosztować manometr taki np.do barów w pneumatyczym albo hudraulicznym sklepie??????
-
-
-
- Kontakt:
Filip, ale Kroolo ma racje że lepiej się nauczyć na takim tańszym nawet jak nie jest pierwszej klasy. Bo jak kupisz sobie droższy i jak nie umiesz obsługiwać to można zniszczyć i sprzedaży nici.
Sam jestem na etapie zastanawiania się czy jest mi potrzebny i czy sobie nie kupić więc mam te same dylematy. Mimo że nie mam problemu z tym czy kupić taki za 50 czy 200 PLN to wybrałbym ten tańszy bo nie umiem używać.
Co do kompresora to w waszym wieku bym nie bawił się tak (ale to wasza sprawa). Bo tak naprawdę to nie wiem czy nie zauważyliście że mówicie tylko o manometrach, butelkach i tym podobnych, ale nie wzieliście pod uwagę ile kosztuje sama sprężarka od lodówki, a upolować za grosze to już nie lada wyczyn.
Ja się jednak skłonie do tego że jeśli będę zdecydowany to wole wydać 200 PLN za porządny kompresor.
Sam jestem na etapie zastanawiania się czy jest mi potrzebny i czy sobie nie kupić więc mam te same dylematy. Mimo że nie mam problemu z tym czy kupić taki za 50 czy 200 PLN to wybrałbym ten tańszy bo nie umiem używać.
Co do kompresora to w waszym wieku bym nie bawił się tak (ale to wasza sprawa). Bo tak naprawdę to nie wiem czy nie zauważyliście że mówicie tylko o manometrach, butelkach i tym podobnych, ale nie wzieliście pod uwagę ile kosztuje sama sprężarka od lodówki, a upolować za grosze to już nie lada wyczyn.
Ja się jednak skłonie do tego że jeśli będę zdecydowany to wole wydać 200 PLN za porządny kompresor.
-