[Relacja] HMMWV M 998 Cargo/Troop Carrier
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Jak tak to sie cieszer-t pisze:mi osobiście się wydaje, że jeżeli to pierwsza warstwa to nie ma się czym przejmować, zwłaszcza, że to rama nośna i dyferencjały. nie przejmuj się tym, po maluj jeszcze z 2 razy i powinno być ok.
pozdrawiam

Schmmitt, Właśnie a co do Revell'a? Tzn. czy tez tak mylą kolory i miejsca przyklejenia danej części?
Zamieszczam Świerze fotki
Pomalowałem druga stronę szkieletu podwozia pierwsza warstwa i teraz znowu tylko czekać aż wyschnie :->
Napęd pomalowałem już pierwsza stone druga warstwa i powoli zaczyna wyglądać przyzwoicie
Ale zrobiłem mały błąd wycinając ten napęd
Moglem go zostawić i malować w siatce przed wycięciem, było by mi łatwiej i pewnie lepiej by wyszło. No ale mam teraz nauczkę na następnego Hammera. Zreszta z szkieletem tez tak moglem zrobić
Mógł bym wtedy malować całość pierwsza warstwa a tak muszę malowac polówkami bo muszę gdzie złapać nie? A teraz oczekiwane ( chyba ) fotki.
Pierwsza warstwa po przeciwnej stronie, szkielet podwozia:

Z innej strony:

...

A teraz mój napędzik, w połowie druga warstwa ( chyba nie trzeba pokazywać z której strony :-> ):

...

Nie ktore cypelki tak jak mowilem beda klejone dlatego ich nie pomalowalem.To jest wszystko co dziś zrobiłem, więcej nie zrobię bo farba musi wyschnąć. Na pewno jutro możecie liczyć na nowe fotki, może i nawet dzis wieczorkiem
Pozdrawiam,
Travis

Napęd pomalowałem już pierwsza stone druga warstwa i powoli zaczyna wyglądać przyzwoicie

Pierwsza warstwa po przeciwnej stronie, szkielet podwozia:

Z innej strony:

...

A teraz mój napędzik, w połowie druga warstwa ( chyba nie trzeba pokazywać z której strony :-> ):

...

Nie ktore cypelki tak jak mowilem beda klejone dlatego ich nie pomalowalem.To jest wszystko co dziś zrobiłem, więcej nie zrobię bo farba musi wyschnąć. Na pewno jutro możecie liczyć na nowe fotki, może i nawet dzis wieczorkiem

Pozdrawiam,
Travis
Chciałem z edytować pierwszy post w tej relacji by dodać kilka informacji o moim hammerku ale nie mogę, za późno :-/ Wiec linka dodam teraz w tym poście. Male info o Hamerze M998: http://pl.wikipedia.org/wiki/Humvee
Pozdro
Pozdro
Hej! Dzisiaj coś podłubałem, pomalowałem inne części na już druga warstwę i jakoś idziemy do przodu. Nie będę wam wstawiał zdjęć bo nie ma sensu żeby wstawiać każda cześć i pokazywać pierwsza i druga warstwę
Za tydzien składam te wszystkie części co wam pokazałem razem. Wiec zapraszam na fotki za tydzien. Jak już mówiłem w tygodniu lipa bo mi sie nie chce. Z resztą Harry Potter i Insygna Smierci czeka
No to za tydzien!
Pozdrawiam,
Travis

Pozdrawiam,
Travis
Hej! Byla mała przerwa w relacji ale to nie oznacza ze nic nie robiłem :-> Podmalowałem kilka rzeczy, zabrałem sie z kola. Nie sa jeszcze skończone bo musiał bym je wyciąć z ramki i poprawić ale idę cały czas do przodu. Części od zawieszenia co wam pokazałem wcześniej są przyklejone ale przy jednej części wyszedł mój błąd przy klejeniu amortyzatorów
Przykleiłem je krzywo i teraz nie mogę przykleić jednej części. Na fotce te szare linie oznaczają ze tak powinny być przyklejone. Z przodu i z tylko ten sam problem
Możecie mi porazić co mm teraz zrobić? Bo jak przykleję tak krzywo to nie dość ze będzie brzydko to może później coś nie pasować po będzie przeszkadzać.

Myslelem ze w to miejsce co wchodzi amortyzator rozwiercić drymelkiem ale nie jestem co do tego przekonany :-/
Pozdrawiam
Travis

Myslelem ze w to miejsce co wchodzi amortyzator rozwiercić drymelkiem ale nie jestem co do tego przekonany :-/
Pozdrawiam

Travis
Robota z hammerkiem dużo nie ruszyła ponieważ jest za ładna pogoda na siedzenie w domu
Jak będzie mi sie chciało a na deskę nie wyjdę to pewnie coś naskrobię
Tylko teraz nie wiem co zrobić bo cyfrówka mi sie zepsuła i najwcześniej to za miesiąc będę miał nową
I czy robić zdjęcia komórka czy sobie darować? Moja komórka ma 2.0 Mpix i nie robi źle zdjęć ale niema macro :-/ I teraz nie wiem bo chyba nie będę robił byle zrobić jak i tak nic nie będzie widać
To jak?
Pozdawiam,
Travis

Pozdawiam,
Travis

Ostatnio zmieniony 2008-03-22, 13:40 przez Travis, łącznie zmieniany 1 raz.
I co? Nikt nie chce mi odpowiedzieć ? To jak z tymi zdjęciami? Robić zdjęcia gorszej jakości czy poczekać na cyfrówkę? Zaraz odwiedzę moja pracownię i coś porobię. Tylko troszkę mnie martwi bo nikt już chyba tu nie zagląda
Pozdrawiam,
Travis

Pozdrawiam,
Travis
Ostatnio zmieniony 2008-03-22, 13:40 przez Travis, łącznie zmieniany 1 raz.
Travis, masz ponad 1000 odwiedzin w relacji - czemu więc sądzisz że nikt tu nie zagląda? Po prostu wiele osób chce jedynie zobaczyć postępy w pracach, więc uważam że warto robić zdjęcia i telefonem. 2 Mpix to nie tak mało, jeśli telefon nie posiada funkcji macro to zwyczajnie odsuń go od fotografowanego obiektu, zadbaj o dobre oświetlenie (nigdy nie rób zdjęć pod światło) i spośród kilku zrobionych zdjęć wybierz te najlepsze i wszystko będzie OK! Pozdrawiam!
1# Serio? Nie wiedziałemKroolo pisze:Travis, 1#masz ponad 1000 odwiedzin w relacji - czemu więc sądzisz że nikt tu nie zagląda? Po prostu wiele osób chce jedynie zobaczyć postępy w pracach, 2#więc uważam że warto robić zdjęcia i telefonem. 2 Mpix to nie tak mało, jeśli telefon nie posiada funkcji macro to zwyczajnie odsuń go od fotografowanego obiektu, zadbaj o dobre oświetlenie (nigdy nie rób zdjęć pod światło) i spośród kilku zrobionych zdjęć wybierz te najlepsze i wszystko będzie OK! Pozdrawiam!

2# Ok to jak dzisiaj coś zrobię, a zrobię to wrzucę jakieś fotki

Pozdrawiam i zapraszam później!
Wczoraj zrobiłem coś, dokładnie to pomalowałem napęd
Ale tak pierwszą warstwę, więc można traktować go jako podkład. Nie wstawiłem fotek bo nie miałem jak ( mama na kompie ). Dzisiaj jeszcze coś ''wymuce'', myślę że dość dużo, bo mam duże plany
Pozdro!

Pozdro!
Ostatnio zmieniony 2008-03-23, 23:02 przez Travis, łącznie zmieniany 1 raz.