PASECZEK świetny pomysł winszuje!!
widać, że to pewnie Twoj pierwszy model (a na pewno pierwszy od AH) więc przedstawie Ci pewną zasadę dla początkujących modelarzy sklejających AH.
JEŻELI PROJEKTANT Z WYDAWNICTWA AH NIE DODAŁ ŻADNEJ CZĘŚCI NA WZMOCNIENIE SZKIELETU TO ZNACZY, ŻE JEST ONA TAM NIE POTRZEBNA, A WRĘCZ NIEPOŻĄDANA!!
radze sobie wydrukować tą rade.
Pasek, który wkleiłeś niby dla wzmocnienia, później spowoduje, że nie będzie Ci pasował centropłat, bo właśnie w tym miejscu powinien być zamontowany, i mogę się założyć o wszystko, że jest zaprojektowany tak, aby mieścił się tam klej o grubości 0,1mm a nie jakiś pasek łączący.
WIĘC SKORO NIE MASZ JESZCZE WPRAWY W KLEJENIU TO TRZYMAJ SIĘ INSTRUKCJI!!
to jest moja kolejna rada!
dodam jeszcze, że warto używać papieru sciernego, element szkieletu po wycięciu (i przed przyklejeniem) należy wyszlifować, w ten sposób, aby był kształtu takiego, jaki narysował projektant. to ważne, gdyż dzisiejsze modele są opracowywane komputerowo i nie ma miejsca na błędy w wycinaniu.
kolejna rada jest taka...
STARAJ SIĘ KLEIĆ JAK NAJLEPIEJ, GDYŻ WSZYSTKIE MINIMALNE BŁĘDY ZEMSZCZĄ SIĘ W KOLEJNYCH ETAPACH BUDOWY!!
Aparat wyolbrzymia, ale bez przesady, najlepiej nie jest z tym co do tej pory pokazałeś i przewiduje, że nie dotrwasz nawet do skrzydeł, dlatego, że przez swoje niedbalstwo samolot będzie przypominał karykature i po prostu nie będzie chciało Ci się go dalej lepić.
Także udowodnij mi, że się mylę, zepnij się w sobie, zwolnij, i staraj sie naśladować tych najlepszych (widziałeś, żeby na którymś zdjęciu dobrego modelarza kabina wyglądała tak jak u Ciebie?), kleisz ten model nie po to, żeby dotrwać do końca bezwzględu na wynik, a po to żeby efekt końcowy powalił wszytkich na kolana. Tym bardziej, że w tytule relacji masz napisane słowo KONKURS.