Witam. dziś usilnie próbowałem zrobić wash-a i nie wiem czy mi dobrze wyszedł, przy okazji jeszcze trochę po brudziłem Panzer, i brudzik wydaje mi sie, że ładnie wygląda, no i dry brush kolorem gliniastym i ryst, który tez wyszedł całkiem całkiem, ale ostateczną ocenę pozostawiam Wam. i jak na razie zabrakło mi pomysłów na dalsze waloryzacje mojego modelu. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? ? ?
pozdrawiam i zapraszam do oglądania <mam nadzieje miłego

>
Edit:
kalki już naklejone, czekają na pobrudzenie, i już tylko nożyce do drutu i łopata do przyklejenia no i 2 największe elementy czyli wanna i górna płyta. oto zdjęcia:
Haluś miałeś rację, diorama by się przydała

i będzie to droga w górach Sycylii w okolicach miasteczka Corleone. Będzie sie Ona składała początkowo tylko z jednego Panzer IV, ale z czasem dojdzie jeszcze jeden i motocykl BMW R75 z wózkiem bocznym no i paru żołnierzy

. ok wracamy do budowy. na razie nie przypomina to niczego poza kawałkiem po ciętych i po łamanych płyt meblowych ale daje ogólny zarys ukształtowania terenu. Dziś mam zamiar jeszcze położyć na to pierwsza warstwę gipsu na uprzednio położoną siatkę z włókna szklanego żeby to wszystko nie po pękało

a jutro zabiorę się za jakaś ładną ramkę
i już po zagipsowaniu, teraz będzie całość schnąć przez 24 godziny w oczekiwaniu na jeszcze jedna warstwę gipsu na która przyjdzie warstwa ostateczna, która będzie barwiona na piaskowy kolor.