Naszła mnie pewna myśl, którą chciałem się z Wami podzielić.
Otóż jestem na etapie składania w całość przedniej części wanny.
Po wstępnej analizie instrukcji i rysunków coś mi tam świtało. Nie byłem jednak pewny co do właściwego kształtu i mojego o nim wyobrażenia dlatego stwierdziłem, że wyjdzie wszystko w trakcie pracy.
Nie składałem tego według kolejności zalecanej przez autora bo miałem wątpliwości co do ukształtowania pewnych elementów. Zrobiłem to więc po swojemu.
Teraz sprawa najważniejsza.
Wydaje mi się że chyba nie ma sensu zamieszczać pewnych wskazówek na formum Kartonworku i Konradusa bo wyjadaczom którzy tam są niewiele się to przyda. Jak zobaczą zdjęcie całości to pewnie to wystarczy, a ja uniknę dowcipów o pieluchowej relacji.
Poniżej pokażę przykład tego co w relacji mógłbym dołożyć, ale tylko tu na tym forum gdzie rzeczy często banalne nie zawsze dla wszystkich mogą być oczywistę.
Banalne czasami to one są i dla mnie, ale jak przez nie przejdę, bo nie jestem jakimś tam wybitnym modelarzem.

Tak więc proszę o opinie czy rozszerzać dla tego forum relacje o takie moje dodatkowe dywagacje czy nie.
[EDIT]
Z pierwszych reakcji widzę, że macie mieszane uczucia. Ja zresztą też

Może jak wstawię zdjęcia jak to wygląda w całości to przykładowe "rozszerzenie" nabierze innego wymiaru. Łatwiej będzie się zorientować czy jest to potrzebne czy nie. Bo dla mnie nie było na początku oczywiste że ten wystający prostokąt trzeba odgiąć do dołu jak i to że białe pole z nr, części 47 się nie podkleja bezpośrednio do podłogi tylnej części.
Tak więc proszę śmiało wyrażać swoje opinie w tej materii zarówno teraz jak i po kolejnej odsłonie. W końcu robię tę relację dla Was nie tylko dla mojej próżności