[Relacja] HMMWV M 998 Cargo/Troop Carrier
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Mnie się udaje czasem :PSmokHaosu pisze:Mało komu udaje się pokryć idealnie jedną warstwą z pędzla...
Moje rady co do rozcieńczania farby: najlepiej jak masz dość nowe farbki (domyślam się, że tak jest) wogóle ich nie rozcieńczaj. Ja robie to w taki sposób, że mocze w rozcieńczalniku pędzelek zanurzam w wymieszanej farbce dość obficie. robie kleksa na jakiejś palecie np. wieczko z pudełko po margarynie (oczywiście odtłuszczone w detergencie!) i do dzieła nanosimy farbe na model. Oczywiście im bardziej zadbasz, żeby powierzchnia była odtłuszczona tym lepiej. Ruchy pędzla staraj wykonywać się równolegle i w miare powoli tzn tak aby farba ładnie sie kładła. szybko wyczujesz czy jest za gęsta lub za rzadka, to poprostu widać. Chyba co najważniejsze to napisałem. To są moje dość proste samemu wypracowane techniki :) jak coś nie wiesz pytaj dalej ale jeszcze ja zadam pytanie. Jakie masz pędzelki?? :)
Sprudin i Masserati, Proszę nie kłócić sie w moim temacie, dobrze? :->
Co do waszych postów odnośnie malowania, dziękuje bardzo za rady. Troszkę poczytałem, ogladnolem:''Plastikowy HIT'' i już troszkę więcej wiem.
SmokHaosu, Zrobie tak jak powiedziałeś.
A co do relacji to na razie niestety nic, ponieważ nie mam czasu
Ale w piątek mam wolne wiec będę miał dłuższy weekend i będę mógł troszkę nad gonić
Moze i jutro coś podłubie ale nie wiem czy będę miał czas i siły
Nie jestem specem wiec jak możecie to jak naj więcej mi pomagajcie i doradzajcie.
Pozdrawiam i zapraszam w weekend!
Co do waszych postów odnośnie malowania, dziękuje bardzo za rady. Troszkę poczytałem, ogladnolem:''Plastikowy HIT'' i już troszkę więcej wiem.
SmokHaosu, Zrobie tak jak powiedziałeś.
A co do relacji to na razie niestety nic, ponieważ nie mam czasu

Pozdrawiam i zapraszam w weekend!
Tak jak obiecałem w weekend będę coś robił i już troszkę zrobiłem. Nie wiem czy pomalowane podwozie powinno tak wyglądać za pierwsza warstwa
Napęd pomalowałem z drugiej strony pierwsza warstwa i wygląda przyzwoicie.Na razie nic dalej nie zrobię bo musi wyschnąć wiec naj bliższa aktualizacja pod wieczór ponieważ podwozie powinno postać jakieś z 4,5 godzinek czyli do jakiejś 7:00 a napęd będę mógł pomalować druga warstwa mniej więcej o 5:00. No to teraz fotki.
Przed pomalowaniem ale już z amortyzatorami:

Juz pomalowane:
-----
-----
-----
I z boku:

Jak malowałem napęd to nie pomalowałem nie których ''cypelków'' bo później by było ciężko przykleić niektóre części. Chyba każdy modelarz który skleił swój pierwszy model wiedział już ze jak będzie sklejał następny to na pewno nie pomaluje tych części które sie później do czegoś przykleja bo będą odpadać albo w ogóle sie nie przykleja
-----
Oczywiście wszystko malowane Ravell'em nr. 65 matt.
No to jest już wszystko co dzisiaj zrobiłem. Czekam na te dobre, i te złe komentarze.
Pozdrawiam,
Travis

Przed pomalowaniem ale już z amortyzatorami:

Juz pomalowane:

-----

-----

-----
I z boku:

Jak malowałem napęd to nie pomalowałem nie których ''cypelków'' bo później by było ciężko przykleić niektóre części. Chyba każdy modelarz który skleił swój pierwszy model wiedział już ze jak będzie sklejał następny to na pewno nie pomaluje tych części które sie później do czegoś przykleja bo będą odpadać albo w ogóle sie nie przykleja

-----

Oczywiście wszystko malowane Ravell'em nr. 65 matt.
No to jest już wszystko co dzisiaj zrobiłem. Czekam na te dobre, i te złe komentarze.
Pozdrawiam,
Travis
Sprężyny nie są zielone. Przecież widać na obrazku ze nie są jeszcze pomalowane :-> A co do koloru to w instrukcji jest napisane ze by pomalować na zielono ( matt 65 ) tak jak wszystko wiec... I na pudelku tez widać ze sprężyny są zielone.
PS: A pomalowane części wyszły tak jak powinny wyjść po pierwszej warstwie? Bo mi jakoś nie chce sie wierzyć :-/
Pozdrawiam
PS: A pomalowane części wyszły tak jak powinny wyjść po pierwszej warstwie? Bo mi jakoś nie chce sie wierzyć :-/
Pozdrawiam