Plany dotarłyRzepka pisze:Postaram się wysłać je jutro
Szybowiec dla początkujących
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Dopiero w czasie wakacji kiedy bede miał wiecęj czasu mam zamiar popróbować coś z modelarstwem RC ale możesz podesłać
[email protected]
Z góry dzięki. Pozdrawiam :->
[email protected]
Z góry dzięki. Pozdrawiam :->
-
superowsko
Mam pytanie. Model samolotu TW-742 4 KANAŁY "SKY HAWK" dla początkującego będzie odpowiednim modelem? Miałem styczność z samolotem r/c ale krótko(zaledwie tydzień gdyż uległ uszkodzeniom tak poważnym że nic się nie dało zrobić) W opisie na allegro.pl sprzedający zapewnia że modele jest odpowiedni dla początkujących ALE ja osobiście wolały bym opinii doświadczonego modelarza 
Dość drogi, no jest to juz bardziej rc niz zabawka, ale aparatura taka jakas nijaka. Dość ciezki jest, przy podobnej powierzchni skrzydel mam model warzacy 350 gram... i to jest trenerek.
Napewno da sie nim nauczyc latac. ja bym jednak pomyslal czy nie lepiej dolozyc i zabrac sie powaznie za rc... Bo jak kupisz ten szybko sie moze okazac ze chcialbys miec cos innego, swojego, a to wyposarzenie co jest w tym modelu (silnik1f) jest troszke juz przestarzale, malo kto kupuje je do budowy modelu.
Maly wykaz:
silnik 3f 30zł
regulator 40zł
odbiornik 50zł
pakiet 60zł
3 serwa 45zł
materialy do budowy 30zł
aparatura, urzywana ... 150-200zł?
ładowarka 50zł
razem: ~500-600zł
Jak tam chcesz, model jest dos ciekawy, ale na moje oko jezeli bedziesz chcial sie dalej bawic to i tak bedzie pewnie pasowalo zebys wydal to co wymienilem wyzej... a bedziesz w plecy juz te 300zł...
Można brac model, troche polatac na symulatorze i bedzie git.
Napewno da sie nim nauczyc latac. ja bym jednak pomyslal czy nie lepiej dolozyc i zabrac sie powaznie za rc... Bo jak kupisz ten szybko sie moze okazac ze chcialbys miec cos innego, swojego, a to wyposarzenie co jest w tym modelu (silnik1f) jest troszke juz przestarzale, malo kto kupuje je do budowy modelu.
Maly wykaz:
silnik 3f 30zł
regulator 40zł
odbiornik 50zł
pakiet 60zł
3 serwa 45zł
materialy do budowy 30zł
aparatura, urzywana ... 150-200zł?
ładowarka 50zł
razem: ~500-600zł
Jak tam chcesz, model jest dos ciekawy, ale na moje oko jezeli bedziesz chcial sie dalej bawic to i tak bedzie pewnie pasowalo zebys wydal to co wymienilem wyzej... a bedziesz w plecy juz te 300zł...
-
superowsko
-
superowsko
-
superowsko
witam ponownie! Zakupiłem na model samolotu TW-742 "Sky Hawk" jak wcześniej pisałem. Mam dylemat :-/ W instrukcji nic nie pisze o ładowaniu akumulatora a parę razy słyszałem że pierwsze ładowanie powinno trwać 12 godz.(?) Jedynie na aukcji pisało że "czas ładowania akumulatora 1-2h". Proszę o rade
pozdrawiam
pozdrawiam
To pewnie bateria niklowa, wiec wymaga formowania. Przez pierwsze parę cykli ładujesz małym prądem do pełna( do ok. 1.45V/celę lub prąd ładowania/1.4pojemności akumulatora-tu wyjdzie ile czasu ładować). Dołączona "ładowarka" pewnie nie dysponuje większym prądem ładowania, więc po prostu pierwsze parę(3-5) cykli ładuj do ok. 1.45V, chyba że zaczną sie grzać.
Co do tego:
Co do tego:
To prawda. Tyle zwykle ładuje się akumulator normalną ładowarką, niestety z tym zestawem nie osiągniesz takiego wyniku. Nastaw sie raczej na 6-10h.czas ładowania akumulatora 1-2h
-
superowsko
-
superowsko