[relacja]HMS King George V AH
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
"Inni" też o tym wiedzą. Tragedia, a te zdjęcie tej szalupy wielka tragedia.Bartas pisze:Nie wiem jak inni
Dobry sposób na takie zdjęcia, ustawić w aparacie największa rozdzielczość, dobry to tego jest statyw na którym stawiamy aparat i nie przybliżając w aparacie pstrykamy fotkę, nie kilka cm od rzeczy która fotografujemy ale kilkanaście a nawet 30cm. Wtedy fotografia tej rzeczy jest duża, a element jest widoczny bardzo dobrze ale może być mały, to zależy jak ustawimy aparat (najlepiej pstryknąć kilka fotek i wybrać tą najlepszą). Fotkę obrabiamy na kompie i wycinamy ten element ze zdjęcia i wtedy albo powiększamy albo zostawiamy tak jak został ucięty. Robiłem tak jak fotografowałem monety, każdą ryskę było widać. Naprawdę warto spróbować. Oczywiście trzeba pamiętać o jednolitym tle, a nie jak u ciebie na dywanie. Mówię tu o sposobie fotografowania małych rzeczy, jak np. szalupa
Mam nadzieję że pomogłem. Na temat modelu nie będę się wypowiadał, niech inni to zrobią.
Te zamglone kontury szalupy to pewnie taka forma artystycznego przekazu, więc nie ma co komentować ;), ale oklejanie kawałka szkieletu kadłuba to chyba bardzo zły pomysł. Przeczytaj opis budowy jeżeli jest, albo obejrzyj dokładnie rysunki montażowe. Ktoś wykonał kupę roboty przy ich przygotowaniu - nie sądzisz że dobrym pomysłem byłoby zastosowanie się do nich?
Powodzenia w dalszej budowie!
Paweł
Powodzenia w dalszej budowie!
Paweł
- Matrix_OST
RELACJA
Siemka
Dobra dzisiaj zrobiłem 4 wręgi.Ale narazie odpuszczam sobie z wręgami,więc wziołem się za pierwszą nadbudówkę.Najpierw wszystkie części polakierowałem lakierem (nawet nieżlie
)no i wyrobiłem się na tyle bez retuszu.A i zastosowałem się do rad no i wyszło według mnie super dzięks.A czy teraz fotki się otwierają dobrze?
FOTKI
Szkielet

Z oklejeniem
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
Siemka

Dobra dzisiaj zrobiłem 4 wręgi.Ale narazie odpuszczam sobie z wręgami,więc wziołem się za pierwszą nadbudówkę.Najpierw wszystkie części polakierowałem lakierem (nawet nieżlie

FOTKI
Szkielet

Z oklejeniem