TF-104 G Starfighter
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Dobrze że taki platikowiec mieszka u mnie w mieście i zawsze można o radę albo tym podobne, ja już widziałem jeden model nama67, i był świetnie zrobiony. Ja posiadam dwa modele plastikowe, i są wykonane tak jak to zrobił Paweł, ale pochodzę po mieście znam dwa sklepy gdzie można kupić plastiki, i kupie jakiś pojazd. Jakbym coś z knocił będę miał pomoc kilka kilometrów dalej.
Mała korekta co do koloru. To nie zupełnie powinien być srebrny czyli Silver. Są jeszcze inne które można nazwać srebrnymi np. Chrome Silver, Flat Aluminium, Titanium Silver (wszystko Tamiya i wszystko koniec końców można uważać za srebrne, co prawda w różnych odcieniach). Ja bym polecał do samolotów, które mają być w naturalnym kolorze metalu farbę Tamiya w sprayu (w słoiczkach nie wytępuje) AS-12 Bare Metal Silver. Oprócz odrzutowców np. do P-51 Mustang, P-38 Lighting itp.
Tylko ostrożnie z malownaniem, raz że farby "Tamiyowskie" w sprayu śmierdzą, a dwa malować trzeba z wyczuciem , bo spray daje mocny strumień farby - łatwo zalać. Do małych modeli raczej bym nie stosował.

Tylko ostrożnie z malownaniem, raz że farby "Tamiyowskie" w sprayu śmierdzą, a dwa malować trzeba z wyczuciem , bo spray daje mocny strumień farby - łatwo zalać. Do małych modeli raczej bym nie stosował.