wczoraj skończyłem budowę nowego modelu - Jaka-28 PM z wydawnictwa Hobby Model - autor M. Grabowski, skala 1:33 - no i postanowiłem pokazać go Wam.
Kilka zdjęć z budowy możecie znaleźć na forum Gryfa, zaś dużo więcej fotek na mojej stronie. Tam też napisałem o tej wycinance, która do najlepszych z pewnością nie należy. Wiele rekompensuje "bajerancki" wygląd Jaka (np. jest prawie dwa razy większy od F-16) - z tego powodu jestem w stanie przeboleć wady wycinanki, chociaż polecam ją głównie tym, którzy bardzo chcą mieć Jaka-28 lub są zagorzałymi fanami Hobby Modela (czyli kupują te zeszyty za grube pieniądze - raczej nie do klejenia), do rekreacyjnej zabawy raczej się nie nadaje.
Przy okazji - może nie powinienem tego robić, ale trudno - na Kartonbau.de oraz na Kartonmodelle możecie również znaleźć Jaka-28 i porównać z moim. Od razu mówię, że w tamtym Jaku brakuje tak gdzieś 1/5 części

Następnym modelem z pełną relacją będzie P-47 Thunderbolt od wujka Halińskiego, który jest prezentem od naszego kolegi Radzia - dziękuję i pozdrawiam!
Obrazki:

TAD