Bf 109 G6 Italery 1:72
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Ja spotkałem sie z czymś takim w modelu polskiej firmy MasterCraftSmokHaosu pisze:Ale niektóre firmy dają swastyki podzielone na pół przez środek, w ten sposób na arkuszu kalkomanii nie ma znaków propagujących cokolwiek, a to, że w domu złożysz z tego jakiś symbol to już twoja sprawa. takie małe "zrób to sam"

Dlatego wymyślono Worda i Firefoxa, które mają funkcję sprawdzania pisowni;)lassiter pisze:A ja nigdy nie byłem dobry z ort:)
Co do swastyki... Paranoja. Rozumiem przesłanki, które kierowały pomysłodawcami takiego zakazu, ale to już sięga absurdu.
A model ładnie zrobiony, chociaż z wadami. Pamiętaj o wskazówkach i zastosuj je w następnym modelu, powodzenia:)
W modelarskich ( i tych w "realu" i tych w "necie") swastyki wszelakiej maści można zakupić na osobnych arkusikach. Nawet firmy z krajów w których takie oznaczenie nie jest prawnie zakazane (Polska (Mastercraft), Korea (Academy), Japonia (hasegawa-Tamiya) etc.) z racji eksportu na rynki europejskie nie dołączają (lub robią to tylko sporadycznie) ich do swoich modeli.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Dzięki mojej kochanej mamie i czekoladowemu świętemu mikołajowi Bf został zestrzelony a dokładniej złamano mu koło
Rozpocząłem napraw mam nadzieję że coś z tego wyjdzie :-/
Złamane zostało jeszcze: antena i to kółeczko za anteną
Koło naprawione na antenę mam materiał ale nie wiem jak zrobić to kółeczko doradźcie proszę

Złamane zostało jeszcze: antena i to kółeczko za anteną
Koło naprawione na antenę mam materiał ale nie wiem jak zrobić to kółeczko doradźcie proszę
He he od razu mi się przypomniało jak kleiłem parę lat temu apache z MM, model też nie taki mały, więc spoczywał na stole. Bojąc się o jego bezpieczeństwo zostawiałem kartkę z napisem: ,,Nie tykać bo w pier#$l!!!"- ile się nakłóciłem z babcia o tą kartkęWladek pisze:U mnie na półce z modelami dałem kartkę "Proszę nie dotykać" i jakoś skutkuje

A co do tego kółka to nie możesz jakiegoś metalowego kółeczka znaleźć (od breloczka na przykład?) albo weź miękki drut i nawiń go na pędzel(proponuję pędzel bo różnej grubości pędzle mają różnej grubości średnicę ,,patyczków"), lub inny podłużny przedmiot o średnicy która będzie odpowiadać tej skali, po czym końce skręć razem, zdejmij z tego pędzla i albo utnij przy styku po czym końcówki sklej, lub wprowadź ta plątaninę w model by nie była widoczna. To moja rada. Pozdrawiam!!!