btw: bardzo ładne zdjęcia, ładnie kadrowane i dobrze zrobione - kolejny plus
Relacja zbudowy HMS Alert 1777
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
No no no...świetny model, swietna modelarka
Swoja drogą jedyna dziewczyna zajmująca się tego typu rzeczami jaką w życiu (przynajmniej na zdjęciu
) widziałem... Niesamowita praca, widać że masz talent
Pocztówki też super
Ale kiedy zaprezentujesz nam jakiegos papierzaka...?
-
Kamil Zoszak
Tak...? Hmmm... W takim razie sorry
To "laserowe cięcie" o ktorym napisała mnie zmyliło
Nie spotkałem sie z papierowym modelem w ten spoosob przygotowanym, jedyne co to jakis smieszny Bismarck ktory pojawił sie ostatnio w sklepach z cietymi laserowo czesciami...tam byla sklejka. Zresztą przyjrzalem sie zdjeciom....ch***** wie za jaki model to uznac, napewno efektowny
Jest mnostwo elementow metalowych i drewnianych, laczna mieszanka wyglada piorunujaco
Dzieki i pozdrawiam
Witam wspaniałych Modelarzy !!!!
Po ogromnej przerwie w mojej relacji udało mi się powrócic na forum. Przez ten długi czas nieobecności spowodowanej różnymi obowiązkami prace nad modelem postępowały powoli.
W obecnej chwili moje sprawy juz się ustabilizowały i mogę kontynuować dalszą budowę.
Jak do tej pory skończyłam wyposażenie okrętu i jestem w trakcie przygotowywania ożaglowania, które postaram się zaprezentować w najbliższym czasie.
A oto nowe zdjęcia Alerta:

Reling na rufie

Dziób okrętu z kotwicą

Kabestan z kołkownicami, kołki do kołkownic z zestawu wytoczone są z mosiądzu

Na tej belce będzie zawieszona kotwica

Przy relingu widoczne są miejsca w których będą falkonety

Widok na cały pokład z wyposażeniem i masztem.

Jeszcze jeden widok na kabestan.
To już wszystkie zdjęcia za parę dni pojawią sie następne.
Po ogromnej przerwie w mojej relacji udało mi się powrócic na forum. Przez ten długi czas nieobecności spowodowanej różnymi obowiązkami prace nad modelem postępowały powoli.
W obecnej chwili moje sprawy juz się ustabilizowały i mogę kontynuować dalszą budowę.
Jak do tej pory skończyłam wyposażenie okrętu i jestem w trakcie przygotowywania ożaglowania, które postaram się zaprezentować w najbliższym czasie.
A oto nowe zdjęcia Alerta:

Reling na rufie

Dziób okrętu z kotwicą

Kabestan z kołkownicami, kołki do kołkownic z zestawu wytoczone są z mosiądzu

Na tej belce będzie zawieszona kotwica

Przy relingu widoczne są miejsca w których będą falkonety

Widok na cały pokład z wyposażeniem i masztem.

Jeszcze jeden widok na kabestan.
To już wszystkie zdjęcia za parę dni pojawią sie następne.
-
Kamil Zoszak
Zaczęły się wakacje ale ja nie przerwałam pracy nad modelem wręcz przeciwnie teraz będę miała więcej czasu na swoje hobby.
Chciałam pokazać wam jakie zrobiłam postępy, oto zdjęcia

Na pierwszych trzech zdjęciach możecie zobaczyć jak przywiąywałam pierwszy żagiel na moim modelu.

Fotografie przedstawiają żagle gotowe, oklejone, wycięte według szablonów zamieszczonych w zestawie

A oto szczegółowe zdjęcia olinowania stałego - wanty, sztagi, jufersy oraz węzły wyblinkowe także według instrukcji z zestawu.
Za parę dni dodam nowe zdjęcia kolejnych etapów olinowania .
Ten etap budowy modelu jest pracochłonny ale bardzo efektowny i daje wiele satysfakcji - z każdej kolejnej założonej liny.
--
Witam serdecznie wszystkich Modelarzy !!!!
Po długiej przerwie w mojej relacji z budowy Alerta mogę pochwalić się ukończonym modelem. W dużej ilości obowiązków związanych z pracą, które spowodowały moją długą nieobecność na forum znalazłam czas na to aby ukończyć model i nareszcie się udało a oto zdjęcia skończonego modelu

Mam nadzieję, że zdjęcia są dobrej jakości i możecie dobrze się przyjżeć czy model jest dobrze zrobiony. Sklejanie tego modelu to była wielka przyjemność i nie miałam większych trudności w odczytaniu instrukcji.
Tak bardzo spodobało mi sie sklejanie, że teraz mam już w zawansowanym stopniu kolejny model także z Wydawnictwa SHIPYARD jest to Le Coureur 1776 jest to oczywiście zestaw wycinany laserowo tak jak Alert.
Za kilka dni postaram się rozpocząć nową relację z budowy i pokażę Wam zdjęcia z kilku etapów.
Przy budowie drugiego okrętu nie mam juz żadnych problemów po doświadczeniu z porzedniego modelu budowa postępuje o wiele szybciej i myślę, że na święta będę miała małą kolekcję dwóch okrętów z jednej bitwy jak dowiedziałam sie z zamieszczonej w instrukcji, historii okrętu.
Po długiej przerwie w mojej relacji z budowy Alerta mogę pochwalić się ukończonym modelem. W dużej ilości obowiązków związanych z pracą, które spowodowały moją długą nieobecność na forum znalazłam czas na to aby ukończyć model i nareszcie się udało a oto zdjęcia skończonego modelu

Mam nadzieję, że zdjęcia są dobrej jakości i możecie dobrze się przyjżeć czy model jest dobrze zrobiony. Sklejanie tego modelu to była wielka przyjemność i nie miałam większych trudności w odczytaniu instrukcji.
Tak bardzo spodobało mi sie sklejanie, że teraz mam już w zawansowanym stopniu kolejny model także z Wydawnictwa SHIPYARD jest to Le Coureur 1776 jest to oczywiście zestaw wycinany laserowo tak jak Alert.
Za kilka dni postaram się rozpocząć nową relację z budowy i pokażę Wam zdjęcia z kilku etapów.
Przy budowie drugiego okrętu nie mam juz żadnych problemów po doświadczeniu z porzedniego modelu budowa postępuje o wiele szybciej i myślę, że na święta będę miała małą kolekcję dwóch okrętów z jednej bitwy jak dowiedziałam sie z zamieszczonej w instrukcji, historii okrętu.