Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
tad, jak zapewne widzisz, napisałem: "...a z tej strony bez przejścia kadłub-skrzydło: ..." więc nie wiem o co chodzi. Napisz jaka perspektywa jest dla Ciebie właściwa, to przy okazji nie omieszkam zrobić i takiego zdjęcia.tad pisze:mówisz "przejściówka" a pokazujesz bok samolotu, na którym jej nie widać - robi to wrażenie mydlenia oczu lub ukrywania się.
Dokładnie - kolory się różnią, u Ciebie też to występowało.tad pisze:Ciekawe - w Twoim modelu szary na przejściówce skrzydła ma inny odcień? U mnie kolory były jednolite
Poniekąd Ciebie poprę bo w skali w jakiej jest wykonywany dany model tych rzeczy nie powinno być wcale widać i dorzuciłbym do tej listy jeszcze przesadną waloryzację "na tzw. trupa technicznego".tad pisze:Liczę na to, że się skończy bezmyślna moda u modelarzy na tłoczenie, dziurkowanie, trasowanie i inne upiększanie poszycia, które się ma jak garbaty do ściany.
Otóż nie - to nie jest rzecz umowna - albo to jest na prawdziwych samolotach, albo tego nie ma. Pokazałem ci, że czegoś podobnego nie ma w Ławoczkinie, a ster BYŁ PŁASKI - pooglądaj fotki, zanim coś takiego wpiszesz.Kroolo pisze:Co do realności tłoczeń, przetłoczeń i innych rzeczy w modelach (...) To jest rzecz umowna