[Relacja] Wodnik

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piterski

#61 Post autor: Piterski » 2007-11-12, 09:10

Przypominam się o obiecane (wyżej) zdjęcie armat przed ich wklejeniem.

Awatar użytkownika
Mazter

#62 Post autor: Mazter » 2007-11-12, 17:23

Wiedziałem, że o czymś zapomniałem jak pisałem wczoraj posta... :lol:

Obrazek

Zdjęcia przy lampce... (zrobione przed kilkunastoma minutami)
Armaty pomalowane są plakatówką czarną ;) i formowane na druciku
Nie są połączone z tymi sześcianikami bo nie wiem jeszcze czy lepiej będzie wkleić najpierw sześcianiki czy od razu połączone z armatką - zobaczy sie w trakcie
Zrobiłem ze spinacza kwadracik wciskałem tam element i formował sie sześcianik trochę BCG i czekałem do wyschnięcia i następny. Nie są dokładnie złączone ale to będą wciśnięte w kadłub i będzie dobrze... :) (tych 4 armatek na górę jeszcze nie ma ale mam wycięte koła)

Awatar użytkownika
Mazter

#63 Post autor: Mazter » 2007-11-16, 18:38

Wyciąłem jeden żagiel:

Obrazek

I jak widać na zdjęciu jest problem... Nie wiem co zrobić bo nie mam materiału na żagle wiec muszą być papierowe. Ale co z nimi zrobić jak są takie przesunięcia? Nie mam pojęcia :-(

Obrazek

I jak zrobić te połączenia jak to ma wyglądać jak to autor przewidział? Jet taki "X" z otworem w środku który się wtyka na maszt ale mam za to 4 części jakby na 4 boki te takie podpórki... tylko ze w każdym ramieniu jest jakiś otworek wiec zamiast 4 to by sie 8 przydało.
Chyba zrobię to tak jak mi sie wydaje (to co wyżej tylko zrobię 8 podpórek) i pomaluję.

A żagiel... chyba nożyczki w dłoń obetnę odstającą biel... ale to nie bardzo... :-/

Awatar użytkownika
Bartosz

#64 Post autor: Bartosz » 2007-11-16, 22:40

Oj, widzę że masz poważny problem z tymi masztami. Zrobiłbym zdjęcia jak mam zrobione w moim Wodniku, ale możliwości zdjęć nie mam, model jest u wujka. Jutro przejrzę inne modele żaglowców z MM, jak dobrze kojarzę budowa jest taka sama. Jakby co to wytłumaczę ci co i jak.

Awatar użytkownika
Sprudin

#65 Post autor: Sprudin » 2007-11-17, 02:15

A gdybys tak poszwendał sie po sklepach z tania odzieżą ;-) i wygrzebał ze dwie koszulki które były kiedyś białe, wyciął z nich żagle i zaprzągł siostrę do roboty :mrgreen: żeby Ci krawędzie załatwiła jakaś czarną nitką??

Cieszę się ze wróćiłeś do Wodnika :-)

Zaznaczam, nie popieram pracy niewolniczej, niech ma cos z tego a co :-D ;-) Pozdrawiam!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”