Witam
Crab stawia zacięty opór, ale grupa robocza (ja, ja i ja ) dokonała małego wyłomu w liniach obronnych przeciwnika
Zrobiłem z grubsza wózki:
Brakuje jeszcze osi, ale powoli, powoli na wszystko przyjdzie czas . Cały czas sorry za zdjęcia, ale nie mam aparatu najwyższej jakości.
Model kontratakował przy montarzu wózków jezdnych . Ale opanowałem sytuacje. Myśle, że jak skończe jeszcze kilka drobiazgów przy wózkach zarzuce fotki.
Witam wszystkich serdecznie.
Z okazji weekendu posiedziałem trochę przy moim skorupiaku . I proszę wózki ( na razie bez kół) gotowe:
Zdjęcia są jeszcze "ciepłe". Jak mnie zmęczenie nie zmorze to jeszcze dziś postawię go na kołach jezdnych , a jutro korzystając z pogody bym go wstępnie prysnoł .
Dziś po naprawde ciężkiej rzeżni model stanoł na kołach . Szczerze się przyznam, że parę razy miałem już ochote wyekspediować pudło do diabła . Ale oto efekty:
Teraz będe musiał pomalować podwozie i zrobić gąski . Jakoś powoli przesówam front .
WoooW!! Wygląda świetnie! Oby tak dalej, nie poddawaj się pod wpływem chwilowych niepowodzeń!
Mam pytanko, czy gąsienice również wykonasz od podstaw, czy może są dostępne na rynku, jakieś gotowe?
Pozdrawiam oraz życzę dużo wytrwałości i sukcesów w dalszych pracach nad modelem!!
Witam
Po dogłębnym przemyśleniu tematu postanowiłem gąsienice zostawić na koniec. Latwiej będzie zrobić zabrudzenia. Ale, żeby robota nie leżała :
Oto chłodnica
I poszycie:
Na razie pasowane na sucho, bo brakuje tam jeszcze jednego elementu.
Witam wszystkich którzy śledzą moje zmagania ze skorupiakiem .
Dziś zrobiłem podłogę przedziału desantowego. Jeszcze brakuje kilku drobiazgów, ale w zasadzie jest gotowa:
Jak czas jutro pozwoli wezmę się za wzmocnienia burt i ściankę działową.
Witam wszystkich
Trochę mnie nie było, ale prace posówają się powoli do przodu. Krok po kroku wykańczam przedział desantowy:
Teraz muszę prysnąć cały przedział desantowy żeby ruszyć dalej. Może koło weekendu drgnie dalej .
Witam wszystkich, którzy tu zaglądają .
Skorupiak doczekał się kolejnych postępów, oczym wasz wierny skryba pragnie wam niezwłocznie donieść . Oto i one:
Nie podoba mi się co prawda przednia owiewka, i najprawdopodobniej ją zmienie. Ale byle do przodu. Pozdrawiam wszystkich.
Witam wszystkich po świątecznej przerwie.
Z dumą prezentuje postęp prac, choć do końca batalii jeszcze daleko :
Do końca batalli jeszcze daleko, ale walki trwają .