[Pytanie] Transatlantyk BATORY (model papierowy)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
[Pytanie] Transatlantyk BATORY (model papierowy)
Mam pytanie do Was forumowiczów czy ktoś z Was sklejał transatlantyk Batory (model papierowy) firmy Mikroflota JSC w skali 1:400??? Czy model jest trudny w sklejaniu, czy były jakieś problemy przy jego montażu, czy też jakieś błędy w opracowaniu??/
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
P.S
Nie wiem czy zapytanie umieściłem we właściwej części forum.
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
P.S
Nie wiem czy zapytanie umieściłem we właściwej części forum.
W czasie klejenie pokładu rufowego, w wyniku mojej nieostrożności klej kropelka wyciekła na pokład, nie zauważyłem tego no i bigos, próbowałem to usunąć ale ciężko, czy da się to jakoś zamalować by nie było nic widać??
A o to fotki, dałem więcej zeby było lepiej widać:

A o to fotki, dałem więcej zeby było lepiej widać:

Ostatnio zmieniony 2007-11-06, 15:03 przez Wicio, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudna sprawa
ja zrobił bym tak :
- polakierować tak jak jest ze dwie - trzy warstwy ( jako zabezpieczenie nie zalanego pokładu )
- następnie papier ścierny wyrównać ile się da (ostrożnie)
- na koniec znowu lakier aby zamaskować ślady szlifu .
Na pewno nie jest to proste ale warto spróbować.
Pozdrawiam Tomasz.

- polakierować tak jak jest ze dwie - trzy warstwy ( jako zabezpieczenie nie zalanego pokładu )
- następnie papier ścierny wyrównać ile się da (ostrożnie)
- na koniec znowu lakier aby zamaskować ślady szlifu .
Na pewno nie jest to proste ale warto spróbować.
Pozdrawiam Tomasz.
Jak bym miał skaner, to bym się nawet nie pytał jak usunąć ten defekt, ale myślę, że nic straconego, jak się skończy napięty tydzień, zajmę sie tym.
Czy ktoś próbował użyć zmywacza do paznokci by usunąć kropele, ( kolo w jednym sklepie mi mówił że aceton usuwa cyjanoakrylowe ustrojstwa, a zmywacz zawiera to coś)???
Czy ktoś próbował użyć zmywacza do paznokci by usunąć kropele, ( kolo w jednym sklepie mi mówił że aceton usuwa cyjanoakrylowe ustrojstwa, a zmywacz zawiera to coś)???