[Relacja] Mig-29 MM (3/2006)

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Bartas

#31 Post autor: Bartas » 2007-10-12, 14:07

Tad - model jeszcze nie jest ukończony :P Trzeba go uzbroić i jakos wykombinować oszklenie kabiny :)

Paweł_07 - po dopieszczeniu migacza chciałbym zacząć Thunderbolta, który pewnie niedługo ukaże sie w nowym MM, albo ew. Ki-61 Hien z KA, ale nie wiem, czy znowu jedna z prostszych wycinanek p. Halińskiego nie da mi popalić :D

pozdrawiam:D

Awatar użytkownika
MikeS

#32 Post autor: MikeS » 2007-10-12, 17:36

Super robota ;-) Oszklenie kabiny można chyba kupić na gpm.pl (jeżeli jest do MiG-a).

Awatar użytkownika
Sprudin

#33 Post autor: Sprudin » 2007-10-12, 17:45

Ładnie ładnie :-) Fajnie prezentuje się ten Twój "migacz" :-D Nie wyszedł Ci tak strasznie jak pisałeś :-) Podoba mi się. A co do kabinki proponowałbym odwiedzić www.gomixmodel.pl i stamtąd zamówić sobie kabinki :-) Jest mig, jest thunderbolt, jest tez paręset innych :-) Zdecydowanie odradzam wykonanie kroplowej kabiny z folii - nawściekasz się tylko a efekt nie będzie Ci się podobał :-) Próbowałem zrobić taka do F-16...uwierz, nie warto :-D :-D :-D

Bartas

#34 Post autor: Bartas » 2007-10-12, 18:41

No, tylko, że kupując osłonke w necie, która kosztuje przykładowo 3zł musze zapłacić jeszcze 7zł za przesyłke. Jest to troche nieopłacalne, a dla mnie to dośc dużo pieniędzy. Jeśli kompletnie nic mi nie wyjdzie niestety kabinka poczeka aż do jakiegoś większego zamówienia. :D

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sprudin

#35 Post autor: Sprudin » 2007-10-12, 18:46

Jasna sprawa że nie opłaca się kupować jednej kabinki :-D Z drugiej strony polowanie na oszklenie czy koła w sklepach w realu tez jest dość upierdliwe... Dlatego proponowałbym zrobić orientacyjna kolejke modeli które chcesz w przyszłości stworzyć i do nich wziąć oszklenie. Zawsze będziesz miał potem kolejny argument za wyborem danego modelu (mam w koncu kabine to wypada go poskładać :-D ). to tyle jeśli chodzi o offtopic ;-D

Bartas

#36 Post autor: Bartas » 2007-10-17, 15:06

Witam. Mimo, że model jest ukończony w 99 % to wstawiam galerie końcową. Oszklenie kabiny poczeka aż będę zamawiał w sklepie gomixu „więcej rzeczy na raz”, bo przez koszty wysyłki nie opłaca się brać jednej kabinki Zdjęcia są trochę przyduże, ale nie mój aparat i wielkie foty robi nawet w najgorszej jakości :D
Co do wykonania modelu – nie jest idealnie, ale wciąż się uczę. Cieszę się bardzo, że skończyłem ten model, bo przeszedł naprawdę wiele :D Od dwóch upadków z półki przez zalanie herbatą (pisałem o tym wcześniej) do mieszania kolorów i sprawdzania ich na modelu przez siostrę. Ale niech nikt nie myśli, że to na nich zrzucam odpowiedzialność za taki a nie inny wygląd Miga. Cieszę się bardzo ze wszystkich wpisów, porad i każdej konstruktywnej krytyki (wnioski wyciągnięte :D). Reasumując modelik całkiem przyjemnie się sklejało.
Foty:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Tak obecnie wygląda moja półka z modelami :D

Obrazek Obrazek

Pewnie zapytacie co następne? :D

Jako odstresowanie:

Obrazek Obrazek Obrazek

A tu już poważniejszy projekt :D (mam zamiar ukończyć P-26 dość szybko, gdyż wygląda na prosty modelik):

Obrazek

A tutaj moje plany na odległą jak na razie przyszłość :D

Obrazek

Dziękuje za wszystkie wpisy, komentarze i krytyki :D

Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnej relacji :D

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#37 Post autor: edipodium » 2007-10-17, 21:18

No no model wyszedł ci spoko :mrgreen: .
Fajną mas kolekcję, ja też mam "Karasia" i "Chi-Che"
Czekam na kolejne relacje :mrgreen: (szczególnie te z wydawnictwa Halińskie'go 8-) ).
Dalszych sukcesów w modelarstwie.
Sweet Nightmare :mrgreen: :evil: !

Awatar użytkownika
randL

#38 Post autor: randL » 2007-10-19, 12:24

Ja kilka dni temu ukończyłem tego Miga. Jest to mój pierwszy model i nie miałem problemu z wykonaniem osłonki. Wyciąłem ją z przezroczystego brystolu na podstawie części z wycinanki. Wieczorem wrzucę zdjęcia swojej ukończonej pracy to sobie obejrzyj. Niestety ale juz do F16 trzeba zamówić gotową...

Pozdrawiam

randL

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”