[Relacja] Mig-29 MM (3/2006)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Tad - model jeszcze nie jest ukończony :P Trzeba go uzbroić i jakos wykombinować oszklenie kabiny :)
Paweł_07 - po dopieszczeniu migacza chciałbym zacząć Thunderbolta, który pewnie niedługo ukaże sie w nowym MM, albo ew. Ki-61 Hien z KA, ale nie wiem, czy znowu jedna z prostszych wycinanek p. Halińskiego nie da mi popalić :D
pozdrawiam:D
Paweł_07 - po dopieszczeniu migacza chciałbym zacząć Thunderbolta, który pewnie niedługo ukaże sie w nowym MM, albo ew. Ki-61 Hien z KA, ale nie wiem, czy znowu jedna z prostszych wycinanek p. Halińskiego nie da mi popalić :D
pozdrawiam:D
Ładnie ładnie
Fajnie prezentuje się ten Twój "migacz"
Nie wyszedł Ci tak strasznie jak pisałeś
Podoba mi się. A co do kabinki proponowałbym odwiedzić www.gomixmodel.pl i stamtąd zamówić sobie kabinki
Jest mig, jest thunderbolt, jest tez paręset innych
Zdecydowanie odradzam wykonanie kroplowej kabiny z folii - nawściekasz się tylko a efekt nie będzie Ci się podobał
Próbowałem zrobić taka do F-16...uwierz, nie warto

Jasna sprawa że nie opłaca się kupować jednej kabinki
Z drugiej strony polowanie na oszklenie czy koła w sklepach w realu tez jest dość upierdliwe... Dlatego proponowałbym zrobić orientacyjna kolejke modeli które chcesz w przyszłości stworzyć i do nich wziąć oszklenie. Zawsze będziesz miał potem kolejny argument za wyborem danego modelu (mam w koncu kabine to wypada go poskładać
). to tyle jeśli chodzi o offtopic ;-D

Witam. Mimo, że model jest ukończony w 99 % to wstawiam galerie końcową. Oszklenie kabiny poczeka aż będę zamawiał w sklepie gomixu „więcej rzeczy na raz”, bo przez koszty wysyłki nie opłaca się brać jednej kabinki Zdjęcia są trochę przyduże, ale nie mój aparat i wielkie foty robi nawet w najgorszej jakości :D
Co do wykonania modelu – nie jest idealnie, ale wciąż się uczę. Cieszę się bardzo, że skończyłem ten model, bo przeszedł naprawdę wiele :D Od dwóch upadków z półki przez zalanie herbatą (pisałem o tym wcześniej) do mieszania kolorów i sprawdzania ich na modelu przez siostrę. Ale niech nikt nie myśli, że to na nich zrzucam odpowiedzialność za taki a nie inny wygląd Miga. Cieszę się bardzo ze wszystkich wpisów, porad i każdej konstruktywnej krytyki (wnioski wyciągnięte :D). Reasumując modelik całkiem przyjemnie się sklejało.
Foty:

Tak obecnie wygląda moja półka z modelami :D

Pewnie zapytacie co następne? :D
Jako odstresowanie:

A tu już poważniejszy projekt :D (mam zamiar ukończyć P-26 dość szybko, gdyż wygląda na prosty modelik):

A tutaj moje plany na odległą jak na razie przyszłość :D

Dziękuje za wszystkie wpisy, komentarze i krytyki :D
Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnej relacji :D
Co do wykonania modelu – nie jest idealnie, ale wciąż się uczę. Cieszę się bardzo, że skończyłem ten model, bo przeszedł naprawdę wiele :D Od dwóch upadków z półki przez zalanie herbatą (pisałem o tym wcześniej) do mieszania kolorów i sprawdzania ich na modelu przez siostrę. Ale niech nikt nie myśli, że to na nich zrzucam odpowiedzialność za taki a nie inny wygląd Miga. Cieszę się bardzo ze wszystkich wpisów, porad i każdej konstruktywnej krytyki (wnioski wyciągnięte :D). Reasumując modelik całkiem przyjemnie się sklejało.
Foty:

Tak obecnie wygląda moja półka z modelami :D

Pewnie zapytacie co następne? :D
Jako odstresowanie:

A tu już poważniejszy projekt :D (mam zamiar ukończyć P-26 dość szybko, gdyż wygląda na prosty modelik):

A tutaj moje plany na odległą jak na razie przyszłość :D

Dziękuje za wszystkie wpisy, komentarze i krytyki :D
Pozdrawiam i do zobaczenia w kolejnej relacji :D
Ja kilka dni temu ukończyłem tego Miga. Jest to mój pierwszy model i nie miałem problemu z wykonaniem osłonki. Wyciąłem ją z przezroczystego brystolu na podstawie części z wycinanki. Wieczorem wrzucę zdjęcia swojej ukończonej pracy to sobie obejrzyj. Niestety ale juz do F16 trzeba zamówić gotową...
Pozdrawiam
randL
Pozdrawiam
randL