Kawalerzysta rzymski I w. po Ch.

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piotrus

Kawalerzysta rzymski I w. po Ch.

#1 Post autor: Piotrus » 2007-09-30, 16:44

Cześć!

Mam 9 lat, maluję figurki żołnierzy i rycerzy w skali 1:72. Rok temu zrobiłem figurkę rzymskiego kawalerzysty z zestawu firmy Italeri, malowałem pędzelkiem farbkami firmy Humbrol.
Zdjęcia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
kodi1976

#2 Post autor: kodi1976 » 2007-10-02, 22:47

Gratuluje. Jak na tak młodego modelarza naprawdę ładnie Ci to wychodzi. Tak Trzymaj i powodzenia w dalszym klejeniu.

Awatar użytkownika
reggy
Kontakt:

#3 Post autor: reggy » 2007-10-02, 23:04

Hoho, jak w tak młodym wieku już zaczynasz to świetlana przyszłość modelarska przed Tobą! Jak na Twój wiek jest nieźle, ale robiąc kolejną figurkę postaraj się obrobić jej te takie szwy które widać, te wypukłe linie które powstają w miejscu łączenia form w których powstają figurki (widać to na przykład na prawej nodze kawalerzysty). Wiem, że figurki Italeri nie są z twardego plastiku i ciężko się je obrabia, ale wrzuć je na noc do zamrażarki i następnego dnia ostrym nożykiem, skalpelem czy chociaż papierem ściernym przejedź po tych szwach, żeby zrównać je z powierzchnią. Od razu będzie lepiej! I poeksperymentuj z farbkami akrylowymi, na bazie wody, np. Pactrami. Są zdrowsze i lepsze pod pędzel. I tańsze od Humbroli! Powodzenia. Pokazuj co tam jeszcze masz!

Awatar użytkownika
Paws

#4 Post autor: Paws » 2007-10-03, 17:53

Cieszę się że się Wam podoba-to dzieło mojego synka :-) , autor postu wyjechał na zawody do Warszawy więc w jego imieniu dziekuję i obiecuję że przypilnuję go w pracach szlifierskich.

Piotruś będzie malował nadal swoich Rzymian i używa juz Pactry :mrgreen: -ponieważ ja też od roku skończyłem z humbrollami (wykorzystałem je tylko do "zero).

Razem zrobiliśmy także "Tajfuna" z airfixa (mój udział to jakieś 40% w malowaniu, sklejał samodzielnie) jak wróci to zapodam zdjęcia

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
SmokHaosu

#5 Post autor: SmokHaosu » 2007-10-03, 20:23

Myślę, że mógłby także zwrócić uwagę na maść końska, by się nie świeciła. Może na razie niech pozostanie przy fleszu humbrola. Jak będzie miał 10 to niech się za cieniowanie bierze :mrgreen: No i zdjęcia troszkę ciemne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”