Supermarine Spitfire Mk Vb TAMIYA [sklejmy.com-konkurs]

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marcin

#46 Post autor: Marcin » 2007-09-30, 14:26

Witam Wszystkich.

Ogłaszam ukończenie modelu Supermarine Spitfire Mk Vb czyli mojej ukochanej złośnicy w malowaniu
Jana Zumbacha z Dywizjonu 303.

Co do błędów to rzeczywiście te odpryski są do D... ,trzeba było zrobić to konwencjonalnie, przejżałem jeszcze raz zdjęcia i doszedłem do wniosku żę to nie to.Mam jednak nadzieję żę dostrzeżecie w nim jakieś pozytywy.

Zapraszam do oglądania:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek ObrazekObrazek

Obrazek

Zgłaszam Ten projekt oficjalnie zakończony.

Pozdrawiam. :-)

Awatar użytkownika
SmokHaosu

#47 Post autor: SmokHaosu » 2007-09-30, 15:40

Ogólnie to fajny model. Razi kilka błędów. Liny anten, widać ze to drut, który nie jest prosty. Wycinane elementy płatowca, widać ze są wyciętymi i źle wyglądają wsadzone na miejsce, lepiej jakbyś pokrywy kmow położył luzem na skrzydle, podobnie osłona silnika. Luki podwozia na pewno nie powinny być w kolorze spodu, raczej jakiś zielony, pewnie ten co w kabinie. Rzuca się też ogólna czystość modelu przy dość mocnych okopceniach.

Awatar użytkownika
Wladek

#48 Post autor: Wladek » 2007-09-30, 16:17

Mnie sie podoba :->

Awatar użytkownika
Marcin

#49 Post autor: Marcin » 2007-09-30, 17:13

SmokHaosu pisze: Luki podwozia na pewno nie powinny być w kolorze spodu, raczej jakiś zielony, pewnie ten co w kabinie.

Co do reszty się zgodzę ale tu muszę kategorycznie zaprotestować, wnęki podwozia głównego były malowane na kolor spodu.Co do tych drutów jeszcze , to są dużo za grube ale już nic nie poradzę.

Pozdro :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”