Witam!!
Dziekuje wszystkim na odpowiedź na moje pytanie.
Teraz jednak, doszłem do wniosku aby to wszystko wpowadzić (tzn postarzanie), należy jednak dobrze malować modele, oraz także odpwiednio spreparowac fakture tworzywa danego modelu by w jakikolwiek sposób był podobny do prawdziwego. Dlatego wychodze z prośba czy znajdzie się choćby jedna osoba która mogłaby udzielić rad (lub laczej cos w rodzaju lekcji) w dobrym malowaniu modeli (naturalnie ja tez potrawie jednak ciagle widze uchybienia, kiedy porównam go do odpowiedniego modelu wykonanego an tym Forum lub tez innym). Jeżeli ktoś uważa że istotnym byłoby wspomniec o podstwach (czyli o samym sklejaniu) byłoby tez dobrze. Mysle że ostania sprawą to postarzanie (czyli w moim odczuciu nadanie prawie rzeczywistego wygladu modelu), jeżeli Ktoś będzie chetny mi pomóc, bardzo będe happy.
P.S
Temat będzie dośc szeroki tym bardziej że chce by dotyczył i modeli kartonowych i plastikowych więc małą sugestia z mojej strony by zrobic to pokoleji tzn: zacznijmy najpierw od modeli plastikowych a nastepnie mozemy przejśc do kartonowych.